088 0101 200 [email protected]

Zet deze week een lekker en gezond hapje op tafel! In deze blog delen we niet alleen het recept voor crostini met doperwten spread, maar ook lekkere ideeën voor extra toppings. Lees gauw verder.

 

Recept crostini met doperwten spread

Afhankelijk van de grootte en hoeveel sneetjes uit het stokbrood of ciabatta is dit recept is ongeveer geschikt voor 4 tot 8 personen als hapje of voorgerecht. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 250 gram doperwten (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie + extra voor het stokbrood
  • Sap van een halve citroen
  • 2 takjes munt (blaadjes)
  • 50 gram ricotta
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 Stokbrood of ciabatta

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook ondertussen de doperwten in 5 minuten totdat ze zacht zijn.
  3. Giet vervolgens af en spoel daarna met koud water, hierdoor houden de doperwten de mooie felgroene kleur.
  4. Doe de doperwten, knoflook, olijfolie, citroensap, muntblaadjes en ricotta in de keukenmachine. Mix vervolgens tot je een mooie spread krijgt. Wanneer de spread te dik is kun je wat extra olijfolie of een lepel water toevoegen.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Snijd ondertussen het stokbrood of de ciabatta in plakjes.
  7. Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk ze met wat olijfolie.
  8. Rooster vervolgens de plakjes stokbrood of ciabatta in de oven voor 5 tot 7 minuten, totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  9. Besmeer tot slot de geroosterde crostini met de doperwtenspread. Eet smakelijk!

 

Toppings voor de crostini met doperwten spread

Je kunt ook extra toppings toevoegen. Hier zijn wat smakelijke ideeën die perfect passen bij de crostini met doperwten spread:

  • Gegrilde asperges
  • Waterkers
  • Rucola
  • Plakjes radijs
  • Munt
  • Basilicum
  • Prosciutto
  • Gebakken spekjes of pancetta
  • Parmezaanse kaas
  • Geroosterde pijnboompitten
  • Gepocheerd ei
  • Chilivlokken of harissa voor wat pit
  • Zongedroogde tomaten, kappertjes of olijven
  • Truffelolie

 

Je kunt zoals je ziet eindeloos variëren met de crostini met doperwten spread. Welke ga jij uitproberen?

 

Ben je er tijdens het maken van de crostini’s achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer receptideeën

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest