Op een warme dag is niets zo verfrissend als een stuk komkommer. Deze snelle komkommersalade is dan ook een smakelijk bijgerecht voor bij de lunch of het avondeten op zo een warme dag. Je hebt heel weinig ingrediënten nodig om dit verfrissende bijgerecht op tafel te zetten en daarom is het een perfect bijgerecht.
Ingrediënten:
1 komkommer
1 ui
1 eetlepel olijfolie extra vierge
2 eetlepels natuurazijn
1 eetlepel suiker
1 takje dille
Peper
Zout
Stappen:
1. Snijd de komkommer in dunne plakjes, of gebruik een kaasschaaf.
2. Snipper de ui
3. Rits de dille van het takje en snijd fijn.
4. Doe de olijfolie, natuurazijn en suiker in een kom en meng dit goed door elkaar.
5. Doe de komkommer en ui in een schaal en giet het mengsel eroverheen.
6. Strooi de dille, peper en zout over en meng alles goed.
Voila, een heerlijk fris bijgerecht van komkommer.
Voeg dit bijgerecht bijvoorbeeld toe aan een gerecht als nasi, kip tandoori, Mexicaanse wraps. Ook kan je het heel goed op tafel zetten tijdens de lunch om nog wat gezonds eraan toe te voegen.
Wist je dat: er in 1 hele komkommer (300gram) met schil maar 45 calorieën en 0 gram vet zitten?! Verder bevat komkommer antioxidanten, proteïne, vitamine K, vitamine C, magnesium, kalium en mangaan.
Kom jij er tijdens het maken van al dat lekkers achter dat je toch graag de keuken eens onder handen zou nemen? Maak dan hier een afspraak bij een van onze twee showrooms en bekijk met onze specialist wat de opties zijn. Wie weet sta jij binnenkort wel te koken in jouw nieuwe droomkeuken?
Wil je nog meer lekkere recepten ontdekken? Bekijk dan:
- Vegetarische Shakshuka (met geitenkaas) is ook lekker op een warme dag!
- Maak je eigen maaltijdsalade in 6 stappen.
- Haal de zomer in huis met deze quiche met zongedroogde tomaten.
VOLG ONS