Het is weer tijd voor verfrissende zomermaaltijden. De temperaturen stijgen weer en dan zijn we vaak op zoek naar een maaltijd dat naast voedend en vullend, ook lekker verfrissend is. Daarom delen wij dit keer het recept voor gazpacho: koude soep. Een heerlijke zomerse avondmaaltijd die in een handomdraai op tafel staat.
Gazpacho recept
Het recept is goed voor 4 personen
Ingrediënten
- 500 gram tomaat
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 1 gegrilde paprika
- 2 tenen knoflook
- 1 snee witbrood
- 50 ml olijfolie extra vierge
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- Peper en zout naar smaak
Ingrediënten garnering
- Blokjes tomaat
- Blokjes komkommer
- Croutons
- Verse basilicum in reepjes
Bereiding
- Snijd de groenten in grove blokken
- Pureer alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer in een grote kom. Mix tot een glad geheel.
- Als de gazpacho te dik is, kun je eventueel wat water toevoegen.
- Verdeel de gazpacho over 4 glazen en zet deze voor een uurtje in de koelkast.
- Garneer de gazpacho voor serveren met wat tomaat, komkommer, croutons en wat verse basilicum. Eet smakelijk!
Is jouw keuken toe aan vervanging en wil je graag inspiratie op doen? Kom langs in onze showrooms in Ter Aar en/of Dordrecht. Of maak direct een afspraak voor advies op maat! De koffie of thee staat alvast klaar.
Meer receptinspiratie voor de zomer
- 2 recepten voor lekkere BBQ-spiesjes
- Flatbread met hummus en champignons
- Frambozen yoghurt ijsjes
- Frappuccino – een heerlijk ijskoffie recept
VOLG ONS