Eieren zijn super veelzijdig. Je kunt ze bakken, koken, pocheren, maar ook in zoete en hartige (bak)gerechten verwerken. Vandaag delen wij een heerlijk en makkelijk ei-ontbijt voor in het weekend: ei-muffins met bacon. Ook lekker als gezond tussendoortje!
Het fijne aan dit recept, is dat je zelf nog meer groenten toe kunt voegen die je lekker vindt. Denk aan champignons, spinazie, cherrytomaten, wortel, prei, broccoli, paprika en doperwten. Ook een lekkere combinatie; vervang de geraspte kaas voor mozzarella en voeg tomaatjes en basilicum toe, smullen! Voor dit recept heb je een muffinvorm en een oven nodig.
Recept voor 8 ei-muffins
Ingrediënten
- 6 eieren
- een halve prei
- handjevol geraspte kaas
- 1 theelepel kerriepoeder
- snuf peper en zout
- 8 plakjes ontbijtspek
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de prei in dunne reepjes.
- Meng in een kom de eieren, prei, geraspte kaas, kerriepoeder, peper en zout.
- Vet een muffinvorm in. Leg de plakjes ontbijtspek in de muffinvormpjes (8 stuks). Verdeel het eimengsel over de met ontbijtspek gevulde vormpjes.
- Zet de muffinvorm in de oven en bak ze in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins afkoelen en haal ze uit de bakvorm. Eet smakelijk!
Liever een spiegelei muffin? Beleg de muffinvormpjes dan met 6 plakjes ontbijtspek, meng de fijngesneden prei met de kruiden en verdeel over de muffinvormpjes. Breek het ei boven een muffinvorm en laat er voorzichtig in vallen, zodat het eigeel heel blijft. Herhaal met alle eieren en bak 15 tot 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Ben je er tijdens het bakken achter gekomen dat de oven of misschien zelfs de hele keuken aan vervanging toe is? Maak een afspraak in één van onze showrooms en laat je inspireren.
Nog meer ontbijtinspiratie? Dit zijn ook lekkere recepten:
- Ontbijten, maak er een feestje van! Ook met een variatierecept voor een ei-muffin!
- Anti-kater ontbijt recepten, het lekkerste ontbijt na een avond borrelen.
- 3x gevulde croissants, snel op tafel!
- Bananenbrood! Lekker met een laagje jam of notenpasta!
VOLG ONS