Ook zo’n fan van caramel? Dan is dit recept voor jou! Wij delen dit keer namelijk het recept voor caramel cheesecake.
Caramel cheesecake recept
Het recept is goed voor ongeveer 10 puntjes. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 300 gram bastognekoeken
- 150 gram boter
- 750 gram roomkaas
- 200 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- 4 eieren
- 40 ml slagroom
- 1 eetlepel maïzena
- Karamelsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140 graden en vet een springvorm goed in.
- Verkruimel de bastognekoeken en smelt de boter.
- Schep de boter door de koekkruimels en verdeel deze over de bodem van de springvorm.
- Klop de roomkaas luchtig met de suiker en vanille extract.
- Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe wanneer het vorige ei volledig opgenomen is.
- Klop dan nog vluchtig de slagroom door het beslag.
- Voeg de maïzena toe en mix tot de maïzena is opgenomen, maar mix het beslag niet te lang.
- Stort het beslag over de bodem en bak de cheesecake 2 uur in de oven.
- Laat de cheesecake volledig afkoelen en verdeel dan de karamelsaus over de cheesecake. Eet smakelijk!
Tip! Bestrooi de taart voor een salted caramel cheesecake met wat grof zeezout over de karamelsaus.
Ben je er tijdens het maken van de caramel cheesecake achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Meer taart recept inspiratie
- Klassieke appeltaart
- Chocolade zeezout taart
- Makkelijke worteltaart
- Hartige plaattaart met witlof en brie
VOLG ONS