De temperaturen lopen weer lekker op, het is goed weer voor een lekker ijsje! En hoe leuk en lekker is het om zelf ijs te maken? Met dit recept voor aardbeien-roomijs kun jij genieten van een heerlijk bolletje ijs. Let wel, je hebt een ijsmachine nodig.
Aardbeien-roomijs recept
Ingrediënten
- 400 gram aardbeien
- 300 ml melk
- 200 ml slagroom
- 3 eierdooiers
- 100 gram suiker
Benodigdheden:
- IJsmachine
- Blender
Bereiding
- Was de aardbeien en pureer in een blender tot een puree, zet dit even afgedekt in de koelkast.
- Giet de melk en slagroom in een pan en breng dit aan de kook.
- Doe de eierdooiers en suiker in een kom en klop dit eventjes door, hoeft niet te lang.
- Schenk de kokende melk + room in de kom terwijl je blijft roeren en roer het geheel goed door.
- Giet het mengsel terug in de pan en verwarm het op laag vuur terwijl je blijft roeren tot het mengsel dikker wordt. Laat het mengsel niet koken, de juiste temperatuur is 80 ᵒC.
- De custard is goed als je de spatel erin dipt en over de gedipte spatel een streep door de custard trekt. Loopt de streep niet uit, dan is je custard goed.
- Haal de custard van het vuur en schenk deze in een kom. Laat het vervolgens afkoelen.
- Mix als het afgekoeld is de aardbeienpasta erdoor met een staafmixer of blender.
- Laat de mix een nachtje staan in de koelkast.
- Schenk het de volgende ochtend in de ijsmachine die dit zal draaien tot heerlijk ijs. Geniet ervan!
We schreven eerder al over de ijsmachine, maar misschien kan jouw keuken wel meer dan een nieuwe ijsmachine gebruiken? Kom langs voor inspiratie bij een van onze showrooms of maak hier alvast een afspraak en laat je direct adviseren.
Meer zomerse receptinspiratie
- Pistache ijs
- Frambozen yoghurt ijsjes
- Frappuccino – een heerlijk ijskoffie recept
- Homemade ijsthee recept
VOLG ONS