088 0101 200 [email protected]

De echte landelijke keukens kenmerken zich door een keur aan bijzondere details, zoals sierlijke pilasters en grepen.De nostalgische keuken, de retro keuken, de boeren keuken en de vintage keuken, zijn vergelijkbare keukenstijlen.

Welke naam we er ook aan geven, één ding is zeker: gezelligheid. Waar de landelijke keukenstijlen vooral om bekend staan is namelijk de gemoedelijke en warme uitstraling.

In deze blogpost leest u:

  • Hoe een landelijke keuken eruitziet,
  • hoe de hedendaagse landelijke keuken wordt uitgerust met de nieuwste techniek,
  • en het verschil tussen de diverse landelijke keukenstijlen.

Ook vindt u inspiratie voor landelijke en nostalgische keukens. Wilt u graag meer inspiratie? Download onder dit artikel het gratis KeukenMagazine vol inspiratie en tips. Zo vindt u geheid uw nieuwe landelijke droomkeuken!

Een Landelijke Keuken Herkennen

De landelijke keuken heeft ‘de sfeer van weleer’. Deze keukenstijl kenmerkt zich door gezellige en decoratieve elementen, zoals bijvoorbeeld de klassieke pilasters, sierpoten, plintvoeten en rieten broodkorven.

Speciale aandacht gaat in landelijke keukens vooral uit naar de sierlijke grepen of knopjes. Less is more gaat hier niet op, de grepen en de knopjes zijn er om gezien te worden!

Deze klassieke en decoratieve stijlelementen creëren samen een zeer sfeervolle en warme keuken. Perfect om met de familie en vrienden urenlang gezellig te verblijven!

De Huidige Landelijke Keukens

De  landelijke keuken van vroeger is natuurlijk in een nieuw jasje gestoken. Zo biedt deze keukenstijl de ouderwetse gezelligheid van vroeger, met het  gebruiksgemak van nu. De perfect samensmelting van klassieke sfeer met modern comfort!

Denk aan de allerlaatste technische snufjes, zoals stofafsluitingen, een goede lade-demping en lade-belasting, duurzame keukenbladen, stille apparatuur, en nog veel meer.

Landelijke Keukens Met Diverse Stijlen

De landelijke keuken is verkrijgbaar in diverse soorten stijlen en dus perfect naar eigen smaak in te richten. Benieuwd naar wat het beste bij u past? Hieronder worden deze diverse sub-stijlen beschreven en getoond!

De Klassieke Keuken

De echt gezellige, klassieke keuken met grootmoeders uitstraling. De klassieke landelijke keuken karakteriseert zich door zeer robuuste decoratieve stijlkenmerken. Bijvoorbeeld grote open kasten, een houten afzuigkap, en geprononceerd lijstwerk.

Denk ook aan sierlijke knoppen en grepen, of vintage gebloemd behang. Het nostalgische uiterlijk kan naar smaak worden ingericht, variërend van zwaar aangezet en robuust naar wat lichtere en strakkere stijlen.

Klassieke landelijke keuken

De klassieke landelijke keuken

De Nieuwerwetse Keuken

De samensmelting van oud en nieuw omschrijft de nieuwerwetse stijl het best. Deze strakkere landelijke keukenstijl is weer net iets eigentijdser. Deze keukens hebben een een wat strakkere belijning en meer verfijnde decoratieve elementen.

Het gaat hier om de kunst van het weglaten, zodat er op een subtiele manier een strakke, doch nog steeds landelijke, keuken ontstaat. Combineer decoratieve kastjes bijvoorbeeld met een modernere kraan of een rustiger blad. Andersom kan natuurlijk ook, een decoratiever aanrecht met wat rustigere keukenkastjes!

moderne landelijke keuken

De moderne landelijke keuken

De Engelse Keuken

Engelse landelijke keukens is een zeer specifieke stijlgroep. Deze keukens  kenmerken zich door zeer zwaar aangezette decoratieve elementen, robuust lijstwerk en traditionele kleurstellingen. Ook is hout en populair materiaal, zowel voor het aanrechtblad als voor de kastjes.

Keukengerei en huishoudelijke apparatuur wegwerken? Hoeft niet. In een Engelse keuken wordt er geleefd. Het bourgondische spat er aan alle kanten van af! Perfect voor de echte liefhebbers van de oude Engelse plattelands keukens.

engelse landelijke keuken

De Engelse landelijke keuken

De Steigerhout Keuken

Steigerhout wordt steeds populairder in het interieur, en zo ook in de landelijke keuken! Deze houtsoort heeft een zeer huiselijke en nostalgische uitstraling met een maritiem tintje.

Dit natuurlijke materiaal met een warme kleur kan veel warmte geven aan een ruimte. Tevens heeft deze houtsoort een rustieke en enigszins robuuste uitstraling. De beleving en het karakter van steigerhout zijn haast alleen in het echt volledig te ervaren!

Vindt u een houten keuken sowieso mooi? Lees dan hier meer over houten keukens.

steigerhout landelijke keuken

Landelijke keuken met steigerhout

De Old Wood Keuken

De perfecte combinatie van natuurlijk schoon met de luxe van nu. Een Old Wood landelijke keuken karakteriseert zich ook door het gebruik van verschillende houtsoorten. Deze keukens bieden een speciaal karakter en zijn echt geïnspireerd vanuit de natuur.

Steeds meer mensen kiezen voor een echte Old Wood keuken met een wat oudere uitstraling, uiteraard wel in combinatie met moderne kwaliteit en gebruiksgemak.

Vindt u een houten keuken sowieso mooi? Lees dan hier meer over houten keukens.

old wood landelijke keuken

De Old Wood keuken

Conclusie

De landelijke keuken brengt ‘de sfeer van weleer’ in huis, uiteraard met het nieuwste op het gebied van keukentechniek en innovatie. Dankzij de verschillende landelijke stijlen is er voor ieder wat wils!
Meer inspiratie nodig? Download hieronder het gratis KeukenMagazine, en vind ook uw nieuwe landelijke droomkeuken!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest