088 0101 200 [email protected]

De brocante keuken is een gezellige en knusse, maar ook iets wat romantische keuken. Deze stijl is zeker een trend, maar wel eentje die er stilletjes al een tijdje is en zeker ook nog even blijft. Tevens is dit ook een trend die heel mooi samen gaat met duurzaamheid. Een onderwerp waar ook steeds meer mensen zich mee bezig houden. Nu hoor ik je denken; “wat heeft brocante en romantisch nu met duurzaamheid te maken?” Lees vooral verder…

Wat is brocante?

Brocante, wat is dat dan eigenlijk? Verwar het niet met vintage of antiek. Brocante zijn tweedehands meubels, gevonden op bijvoorbeeld de rommelmarkt of bij een kringloopwinkel, die je opknapt. Door opzoek te gaan naar die echte pareltjes en daar een geheel eigen twist aan te geven, maak je de meubels en je interieur veel meer eigen. Door de meubels zelf op te knappen en misschien zelfs wel te voorzien van een nieuw kleurtje, heb je iets wat niemand anders in huis zal hebben.

Nu snap je wellicht direct waarom brocante ook direct duurzaam is. Je maakt namelijk gebruik van bestaande producten en geeft ze een tweede (of misschien wel derde) leven.  

Kleuren in de brocante keuken

De kleuren die we vaak terug zien in de brocante keuken zijn de (room-)wit, grijs, licht roze, licht geel en andere pasteltinten.

brocante keuken

Meubels

Waar je die leuke meubels en accessoires kan vinden die je keuken helemaal omtoveren tot de brocante stijl? We noemde al de rommelmarkt, kringloopwinkel, maar ook bijvoorbeeld op franse marktjes of gewoon online via marktplaats.

Markten zoals bijvoorbeeld:
IJ-hallen in Amsterdam – iedere maand het hele jaar door
Brocante markt in Lille – in juni

brocante

Materialen

De materialen die je veel tegen zult komen in een brocante keuken zijn hout, velour, tapijt. De keuken bijvoorbeeld heeft vaak een houten basis die voorzien is van een likje verf in een van de eerder genoemde kleuren.

brocante decoratie

Accessoires

Als aankleding kan je ook metalen kooitjes, porseleinen bakjes en mooie glazen potten terug vinden. Mooie glanzende details zijn ook zeker aan te raden als kandelaars en zilveren lijsten passen ook heel mooi in dit interieur.

brocante details

Benieuwd?

Behalve dat je natuurlijk je keuken helemaal aan kan kleden met brocante pareltjes die je tweedehands hebt gevonden is de basis ook van belang. Denk bijvoorbeeld aan een mooie landelijke keuken als basis voor de brocante keuken. Dit kan een splinter nieuwe keuken zijn of we kunnen ook de fronten van de huidige keuken vervangen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en kom gezellig langs bij een van onze showrooms in Ter Aar of Dordrecht

 

Meer inspiratie?
– Kies voor een duurzame keuken.
– Graag wat strakker? Ontdek de de Shaker-keuken!
– Bekijk de keukentrends hier.

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest