088 0101 200 [email protected]

De apothekerskast is een smalle en langwerpige kast die oorspronkelijk voornamelijk in apotheken werd gebruikt, maar inmiddels ook in de keuken zeer populair is geworden. Apothekerskasten worden in hun geheel uitgetrokken en zijn aan de binnenzijde met handige rekken ingedeeld, waardoor je spullen op een makkelijke en overzichtelijke wijze kunt opbergen. Toch is de apothekerskast niet voor iedere persoon en voor elke keuken geschikt. Benieuwd of een apothekerskast een waardevolle aanvulling op jouw keuken is? Lees dan snel verder!

 

5 Redenen waarom een apothekerskast wel bij jou past

1 – Je hebt een smalle strook over in de keuken.

Apothekerskasten zijn smalle kasten die rond de 30 cm breed zijn, maar er bestaan zelfs modellen van maar 15 cm breed! Perfect wanneer je aan het einde van het keukenblok nog wat ruimte over hebt, maar waar geen normale ladekast in kan. Zo benut je de beschikbare ruimte optimaal.

 

2 – Je vindt hoge keukenkasten zoals een apothekerskast mooi en je hebt daar ook de ruimte voor.

Een apothekerskast is in de hoogte ontworpen. De langste modellen kunnen wel meer dan 2 meter hoog zijn! Indien je dit design mooi vindt, en uiteraard indien je er ook werkelijk de ruimte voor hebt, dan is een apothekerskast uitermate geschikt als extra opbergruimte.

 

3 – Je zoekt extra ruimte om kleine, houdbare voorwerpen te bewaren.

De grote pannenset en het servies hebben al een eigen plekje gekregen. Maar waar moeten dan al de kruidenpotjes, de koekjes, en allerlei andere verpakte levensmiddelen? Juist, in de apothekerskast! De perfecte plek voor lang houdbare producten waar je toch regelmatig en gemakkelijk bij wilt.

 

4 – Je houdt van overzichtelijke opbergruimte.

Dankzij de vaste indeling van een apothekerskast, met ingebouwde planken en rekken op verschillende niveaus, kan je altijd in een oogopslag zien waar wat staat. Dankzij de rekken zijn de zijkanten van de geopende kast transparant, dus je hoeft nooit meer lang naar de oregano of peper te zoeken.

 

5 – Je kunt makkelijk bij verschillende hoogtes.

Door het ontwerp van de apothekerskast worden de producten op verschillende hoogtes opgeborgen. Dit kan zo’n 10 cm van de vloer af zijn, tot wel bijna 2 meter de hoogte in. Belangrijk voor het gebruiksgenot is natuurlijk dat je gemakkelijk bij deze plekken kunt komen.

 

5 Redenen waarom een apothekerskast niet bij jou past

1 – Je vindt het onhandig dat de hele kast open moet om bij iets te komen.

Apothekerskasten worden in hun geheel uitgetrokken bij gebruik. Dus ook als je enkel het zoutvaatje zoekt, zal de gehele kast geopend moeten worden. Dankzij de slimme innovaties van nu gaan de kasten erg makkelijk en met weinig kracht open, maar het is mogelijk dat je dit simpelweg vervelend in het gebruik vindt.

 

2 – Je wilt de keuken laag houden qua ontwerp.

Droom je van een enkel keukenblok, zonder bovenkasten, met alles op een gelijk niveau? Dan is de klassieke apothekerskast niets voor jou. Er bestaan echter ook mini varianten van de apothekerskast. Deze lades zijn zo’n 10 tot 20 cm breed, en komen niet hoger dan het keukenblad. Handig wanneer je net wat ruimte over hebt, maar echt geen hoge keukenkasten wilt.

 

3 – Je zoekt extra opbergruimte voor brede of hoge voorwerpen.

De wokpan, dienbladen, of de prachtige – doch zeer lange- klassieke pepermolen die je laatst gekocht hebt? Deze spullen zijn helaas te breed of te hoog om makkelijk in een apothekerskast te passen.

 

4 – Je vindt het moeilijk of vervelend om bij de lage of zeer hoge rekken van de apothekerskast te komen.

Inherent aan het ontwerp en het formaat van de apothekerskast is het feit dat de spullen zowel op zeer lage en zeer hoge plekken worden opgeborgen. Vind je dat onhandig? Dan is de apothekerskast misschien niet de beste optie. Uiteraard kan je de kast ook gebruiken voor producten die je niet zo vaak nodig hebt.

 

5 – Er gaat vaak een verpakking of potje kapot.

Een ongelukje in de keuken kan altijd gebeuren. Een pak meel met een gaatje erin, of een lekkend potje, iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Gebeurt het echter vaak? Bedenk dan wel dat een apothekerskast open zijkanten heeft. In andere woorden, een lekkend potje op de bovenste plank, kan viezigheid produceren tot en met de onderste plank. Dat kan flink wat poetswerk opleveren!

 

Conclusie: is een apothekerskast iets voor jou?

Heb je een smal plekje over in de keuken, houd je van een langwerpig ontwerp, en zoek je extra opbergruimte voor kleine producten? Dan is de apothekerskast absoluut iets voor jou.

Wilt je echter een keuken met een laag ontwerp, zoek je extra opbergruimte voor grote spullen, of vind je een apothekerskast simpelweg onhandig in het gebruik? Dan kan jij in jouw keuken waarschijnlijk beter met andere soorten ladekasten werken.

 

Wil je een apothekerskast in het echt bekijken of ben je op zoek naar een hele nieuwe keuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukeninspiratie

 

apothekerskastenapothekerskast keukenapothekerskast

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest