088 0101 200 [email protected]

De bijkeuken, ook wel achterkeuken genoemd, is een wat kleinere ruimte die meestal aan de keuken grenst. Vooral voor huishoudelijke taken en het plaatsen van de wasmachine of droger is de bijkeuken een populaire plek.

In deze blogpost leest u:

  • Waar u de bijkeuken voor kunt gebruiken,
  • hoe u de bijkeuken kunt inrichten,
  • en waar u een bijkeuken kunt uitzoeken.

Waar Wordt Een Bijkeuken Voor Gebruikt?

Over het algemeen kan men stellen dat de bijkeuken wordt gebruikt voor het verrichten van huishoudelijke taken, het bergen van grote keukenapparatuur, en het bewaren van voorraden.

Huishoudelijke Taken

De bijkeuken is de perfecte plek voor het doen van huishoudelijke taken, zoals het draaien van een wasje, het gebruiken van de droger, of het strijken van hemden.

Om deze huishoudelijke taken te vergemakkelijken kunt u daarvoor verschillende apparaten plaatsen in de bijkeuken, zoals een wasmachine of een droogtrommel, maar ook bijvoorbeeld de strijkplank of wasmand.

Grote Keukenapparatuur

Meestal staat de keukenapparatuur gewoon in de gebruikelijke keuken. Toch kan de bijkeuken ook hier een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld voor het stallen van die grote keukenmachine, waar u niet dagelijks gebruik van maakt.

Een ander populair apparaat is de frituur. Deze heeft men meestal liever niet in de keuken, waardoor de bijkeuken een goede mogelijkheid biedt. Let wel, neemt u een frituurpan in de bijkeuken? Zorg dan wel voor een goede afzuiging, bijvoorbeeld door het plaatsen van een (kleine) afzuigkap.

Het Bewaren van Voorraden

Door de extra ruimte is de bijkeuken ook perfect voor het bewaren van voorraden. Hier kan eten namelijk goed droog en koel bewaard worden.

De bijkeuken kan daarvoor goed uitgebreid worden met een koelkast of een grote diepvriezer. Handig als u een kleine keuken hebt met weinig koel- en vriesruimte. Of als u gewoon van een een grote voorraad houdt, bijvoorbeeld voor een groot gezin.

bijkeuken

Bijkeuken Inrichten en Indelen

Als u zoveel mogelijk wil profiteren van de beschikbare ruimte is het handig om de bijkeuken slim in te delen.Dit begint natuurlijk bij keukenkasten: dè perfecte plek om spullen op een overzichtelijke manier op te kunnen bergen. Een stevig blad erbij en uw bijkeuken is al een heel eind op weg.

Bijkeuken Doortrekken Naar De Keuken

Qua kleuren en materialen kan u zo gek doen als u wil. U kan echter ook kiezen om dezelfde stijl, materialen en kleuren te gebruiken als in de eigenlijke keuken.

Hierdoor krijgt u een mooie, uniforme uitstraling tussen de twee ruimtes. Heeft u een dure keuken, maar wil u graag besparen op de bijkeuken? U kan ook voor dezelfde kleuren kiezen maar voor een ander, goedkoper materiaal.

Bijkeuken Apparatuur

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen verschillende soorten (keuken)apparatuur geplaatst worden in de achterkeuken. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast, een diepvriezer, wasmachines, droogtrommels en zelfs CV-ketels of boilers. Deze apparaten kunnen zowel ingebouwd als vrijstaand naast elkaar gemonteerd worden.

Comfort Oplossingen

Een handige innovatie is om de apparatuur en accessoires op hoogte in te bouwen. Dat is namelijk een stuk makkelijker in het gebruik!

Let echter wel goed op de veiligheid. Een wasmachine of droger zijn ontzettend zwaar, en hebben daardoor goede steun nodig. Ook ontstaan er tijdens het gebruik flinke trillingen, waardoor het apparaat kan verplaatsen, wat zeer gevaarlijk kan zijn.

Daarom is het extra belangrijk om een veilige constructie te gebruiken voor het inbouwen van deze apparatuur. Keukenwarenhuis.nl werkt enkel samen met top leveranciers die deze constructies veelvuldig hebben getest op veiligheid, zodat de apparatuur tijdens het gebruik niet per ongeluk los kan komen of kan verschuiven.

bijkeuken

Bijkeuken Uitzoeken

Met een bijkeuken adviseur van Keukenwarenhuis.nl kunt u samen iedere gewenste indeling en inrichting maken!

Veelal kunnen wij een geheel persoonlijk en uniek bijkeuken ontwerp maken en bestellen, of gebruik maken van onze kasten uit voorraad, zodat u direct aan de slag kunt.

U bent altijd welkom in één van onze showrooms. Om met zekerheid direct geholpen te kunnen worden is het echter handig om een afspraak te maken.

Klik hier voor het maken van een afspraak!

Tot ziens in de showroom!

Bijkeuken met wasmachinebijkeukenBijkeuken Ideen

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest