088 0101 200 [email protected]

Gekleurde keukens hebben een frisse, vrolijke en avontuurlijke uitstraling. Deze hippe keukens zijn niet voor iedereen weggelegd, maar iemand die van een eigenzinnig of levendig interieur houdt zal gelijk verliefd worden op deze vrolijke keuken kleuren. Je kunt kiezen om een keuken volledig in kleur te nemen, zoals bijvoorbeeld rood of blauw. Vind je dat net te veel? Combineer dan gekleurde accenten of elementen met keukenkasten in een wat rustigere tint. De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Gekeurde keukens

In deze blog vind je enkele voorbeelden van gekleurde keukens om inspiratie op te doen. Betekent dat dan dat dit de enige verkrijgbare kleuren zijn? Verre van! In onze showrooms kan je nog meer inspiratie opdoen op het gebied van keuken kleuren. Ook kan je daar verschillende (gekleurde) onderdelen  in het echt bekijken en naast elkaar leggen om jouw perfecte kleurenpalet samen te stellen.

Gekleurde keukens in warme tinten

Indien je houdt van een warme en haast stralende uitstraling spreken warme kleuren je waarschijnlijk aan. Met een keuken in deze levendige tinten haal je letterlijk de zon in huis. Chagrijnig aan het ontbijt zitten wordt namelijk onmogelijk wanneer deze zonnige tinten je tegemoet komen!

Het warme keuken kleuren palet wordt gekenmerkt door gele, oranje en rode tinten. Een wat zachtere maar nog steeds warme kleur is licht groen, of variaties daarvan.

Indien je deze warme keuken kleuren wilt combineren kan je witte of houtachtige tonen kiezen voor een rustige en zomerse uitstraling. Wil je juist wat meer power? Dan is een donkere keuken met felle accenten misschien wel jouw perfecte match.

gele keukenoranje keukenrode keukengroene keuken

Gekleurde keukens in koude tinten

Koele tinten geven een rustige, haast serene uitstraling. Vooral de blauwe, turquoise en blauwgroene kleuren zullen de keuken een kalme sfeer geven. Wil je toch een pittigere kleur? Dan zijn bordeauxrode, paarse of roze tinten ook een optie.

Deze koude kleuren zijn zowel met lichte als met donkere tinten te combineren. Variaties met grijs en wit zullen over het algemeen een rustigere uitstraling geven. Houd je van donkere keukens? Kleuraccenten in een koude tint geven een donkere keuken wat flair, zonder dat ze te veel overheersen.

blauwe keuken gekleurde keukensgekleurde keukengekleurde keukengekleurde keuken

Meer zien?

Ben je op zoek naar een gekleurde keuken of is het nu echt tijd geworden voor een hele nieuwe droomkeuken? Oriënteer en inspireer vrijblijvend in onze gezellige showrooms, je vindt hier alle keukenstijlen! Of maak alvast een vrijblijvende afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staat klaar! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest