088 0101 200 [email protected]

De RVS keuken is flink in opmars. Deze stoere en degelijke keukens hebben een moderne, strakke en zeer professionele uitstraling. Perfect voor liefhebbers van zowel de stoere, industriële keukenstijl, als voor de enthousiastelingen van de modernere, strakkere keukens.

Maar wist je dat er flink wat nadelen zitten aan een echt roestvrijstalen keuken? En dat de RVS-look keuken daarvoor een goed alternatief is?

De RVS Keuken

Een echte RVS keuken wordt ook ingezet op professionele locaties. Het grote voordeel van deze keukens is de onverwoestbaarheid. Of het nou hete pannen zijn of kokend water, een keuken kan zeker tegen een stootje.

Deze keukens hebben echter ook een paar grote nadelen, waaronder krasgevoeligheid en een flink prijskaarte.

Krasgevoelig

Het grote nadeel van echt RVS is echt de krasgevoeligheid. Waar een professionele keuken niet mooi hoeft te zijn, houden we in onze woningen vaak wel van wat pracht en praal.

Roestvrijstaal krast echter erg makkelijk en snel. Indien je RVS fronten neemt in de keuken zullen deze dus snel onherstelbare krasjes vertonen, of het nou komt door het aanstoten met een pan of door bijvoorbeeld een opspringende hond.

Duur

Tevens is echt RVS vrij prijzig. Duurder dan bijvoorbeeld kunststof of hout, waardoor echt RVS niet voor elk budget geschikt is.

rvs keuken

De RVS-look Keuken

Een goed alternatief tegen de krasgevoelige RVS keuken is de RVS-look keuken. Deze keukens hebben dezelfde uitstraling als een RVS keuken, maar zijn gemaakt van een lichter materiaal dat minder makkelijk beschadigd. Zo blijven de keukendeurtjes langer mooi, waardoor je ook langer van jouw keuken geniet.

Wil je toch graag wat RVS elementen toevoegen? Dat kan natuurlijk met een RVS keukenblad en RVS keukenapparatuur. Zo heb je wel een oersterk keukenblad en degelijke apparatuur die goed resistent zijn tegen hitte en vocht, maar ook fronten die jarenlang mooi blijven zijn!

Let wel, ook een RVS aanrechtblad zal makkelijk krassen. Een goed alternatief is dan composiet.

rvs keuken

Meer Inspiratie? Vraag het Gratis KeukenMagazine Aan!

Voor nog meer foto’s van RVS en RVS-look keukens kan je gratis het nieuwste KeukenMagazine aanvragen! Lekker thuis op de bank oriënteren, dat is pas op je gemak keukens kijken!

Uiteraard ben je ook altijd welkom in de grootste showrooms van Nederland. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als je graag direct geholpen wilt worden.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest