088 0101 200 [email protected]

Een lekkere kop thee of snel even wat heet water om de pasta aan de kook te brengen? Heet water in een handomdraai is een erg fijne optie om te hebben. Er bestaan verschillende soorten Quookers. Sommigen zijn uit te breiden met koel gefilterd en zelfs koel bruisend water.

Een Quooker in de keuken heeft veel voordelen. Wij hebben 6 voordelen van een Quooker voor je op een rijtje gezet. Dan zie je misschien in waarom een Quooker een waardevolle toevoeging aan uw (nieuwe) keuken zou kunnen zijn.

Alles uit maar 1 kraan

Een kraan voor koud, warm en kokendheet water is natuurlijk ontzettend handig. Echter zijn er nog meer mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ook gefilterd, bruisend en ijskoud water uit de kraan te tappen.

In een mum van tijd maak je niet alleen snel een noodlesoep, een heerlijk kopje thee of kun je snel van start met het koken van je eitjes. Maar ook is het mogelijk om met bruisend water een heerlijke priklimonade te serveren of een cocktail te maken.

Ieder moment van de dag handig

Je gebruikt vaker heet water dan dat je denkt. Maar ga eens na, dat kopje thee in de ochtend en het koken van een eitje… Daar heb je beiden heet water voor nodig. Een noodlesoep of cup-a-soup in de middag, weer kokend water! Voor het avondeten een pannetje pasta koken, ook weer heet water! En dan ’s avonds op de bank een lekkere warme kop thee. Je raadt het al, heet water!

Ook voor (jonge) ouders is het het ideaal. Het uitkoken van flessen en spenen is nu zo gebeurt, want je hebt immers kokend heet water in een handomdraai. Ook groentehapjes heb je binnen 5 tot 10 minuten gemaakt doordat je kokend water direct tot je beschikking hebt.

Veilige keuze

Doordat er geen fluitketel meer op het fornuis staat of waterkoker ergens op het werkblad, wordt de keuken veiliger terrein. Maar ook de kraan, waaruit je nu dat hete water kunt tappen, is ongelofelijk veilig. Deze is namelijk voorzien van een kinderslot, waardoor heet water niet zomaar uit de kraan zal stromen.

Daarbij wordt het hete water niet in een massieve straal geschonken, maar in kleine spetters. Dit maakt dat het branden aan het hete water niet snel zal gebeuren. Bij het voelen van zo een spetter zul je direct jouw hand terug trekken.

Ook is de kraanuitloop geïsoleerd waardoor jij, of jouw kind, zich niet kunt branden aan de buitenzijde van de kraan als er zojuist heet water uit is getapt.

Energiebesparend

Een heerwaterkraan is een duurzame keuze. Als je meerdere malen een kop thee zet of om een andere rede water kookt kom je al snel voordeliger uit met een heetwaterkraan. Daarbij heeft een heetwaterkraan relatief weinig watt nodig om het water boven het kookpunt te kunnen bewaren. Met sommige modellen is het ook mogelijk om warm water te leveren. Dat scheelt vaak aanzienlijk veel meters van de CV naar de kraan waar je dat warme water uit wilt krijgen.

Meer ruimte in de keuken

Geen waterkoker meer in een hoekje of een fluitketel op het fornuis. Ook hoef je die niet meer ergens in een kastje te verstoppen als u de keuken helemaal spik-en-span wilt hebben. Het scheelt weer wat ruimte, omdat heet water bij een Quooker gewoon uit de kraan komt.

Duurzaam

Wanneer je water zult koken in een waterkoker of fluitketel is het vaak zo dat er teveel water gekookt zal worden. Met een heerwaterkraan tap je altijd exact de hoeveelheid die jij nodig hebt en gaat er dus niet onnodig veel water of energie verloren.

Naast heet water is het bij sommige varianten ook mogelijk om bruisend, koel en gefilterd water uit de kraan te tappen. Dat scheelt weer een hoop plastic flessen, waardoor je ook weer uw steentje bijdraagt aan een schonere wereld. Er zitten dus heel veel voordelen aan een Quooker!

Benieuwd geworden naar de Quooker? Het is altijd mogelijk om hem zelf te testen in één van onze showrooms en zo te ervaren wat voor een luxe het is om alles uit één kraan te kunnen tappen. Kom gezellig langs zonder het van te voren te plannen of maak hier alvast een afspraak.

Meer lezen?
– Wist je dat je ook prima kunt wokken op inductie? Lees het hier.
– Een keuken vrij van onnodige apparatuur? Lees alles over de downdraft afzuigkap.
– Je keuken nog luxer maken met een wijnkoelkast? Lees er hier meer over.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest