088 0101 200 [email protected]

Een keuken en dus ook een kookeiland is pas echt af met de juiste verlichting. Maar wat voor verlichting is mooi voor boven een kookeiland? In deze blog laten we je zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je de keuken dus helemaal af kan stijlen.

Hanglampen boven je kookeiland

Het is stijlvol om jouw kookeiland te voorzien van hanglampen. Het mooiste is dan ook om voor meerdere hanglampen te kiezen. Bijvoorbeeld twee of drie. Heb je veel symmetrie in de keuken? Kies dan voor een aantal van twee, dit houd de keuken mooi in balans. Heb je een wat speelser ontwerp? Dan kan je ook heel goed kiezen voor drie hanglampen. Het mooiste is om te kiezen voor dezelfde hanglampen of hanglampen die uit een zelfde serie komen, maar minimaal verschillen van elkaar.

twee lampen kookeiland

Je kunt natuurlijk ook de lamp zelf samenstellen. Koop bijvoorbeeld een mooi snoer in de kleur die past bij de keuken of misschien wel contrasteert. Als je daarbij een mooie fitting, of een fitting met een mooie fittinghuls. Je hoeft dan enkel nog een mooi lamp in te draaien en klaar ben je.

drie hanglampen kookeiland

* Tip: Heef je een mooie lamp gevonden? Dan is het ook belangrijk om te kijken naar welk licht fijn is om bij te werken, maar tevens sfeervol is. Een goede tip is om te kijken naar Philips Hue lampen. Deze lampen kan je via een app instellen. Zo is het mogelijk om wat helder licht te creëren om bij te werken, maar ook sfeervol warm licht om het hart van het huis tot een gezellige ruimte om te toveren waar u heerlijk kunt genieten met het familie en vrienden.

Stalen rek met verlichting

Wat we ook veel hebben gezien de laatste tijd zijn mooie stalen constructies voor boven het kookeiland. Deze stalen rekken kun je voorzien van verlichting en is daarom ook een prima optie als je zoekt naar verlichting boven een kookeiland. Zo een stalen rek biedt niet alleen een mooie mogelijkheid om je verlichting in te verwerken, maar ook om keukenspullen of kookboeken in op te bergen. Daarbij geeft zo een constructie, net als planken, wat meer sfeer en eigenheid aan je keuken.

metalen rek boven kookeiland

Smart verlichting

Een ander soort lamp is die van Jansen & de Bont. Deze slimme lamp komt in verschillende varianten zoals een wandplank met verlichting, maar ook een lange lamp voor bijvoorbeeld boven het kookeiland. Deze lamp is te bedienen met handgebaren. Je kunt met een handgebaar het licht aan zetten, het licht beperken tot 1 bepaalde plek en ga zo maar door. Een mooi snufje technologie voor mensen die daar van houden. Maar ook erg praktisch omdat je de lamp niet aan hoeft te raken om deze aan te zetten. Dat is soms wel zo handig in de keuken.

Kijk hier een filmpje over deze vernieuwende verlichting
slimme keukenverlichting

Spotjes

Wil je het liefst het allemaal zo strak mogelijk en geen duidelijke lampen toevoegen aan je keuken. Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor mooie spots boven je kookeiland. Op deze manier kun je meerdere lichtpunten toevoegen om een zo mooi mogelijk verlicht kookeiland te creëren. Er bestaan bijzonder veel mooie systemen met spotjes.

spotjes in de keuken

Wil jij heel graag een kookeiland waarboven je een paar prachtige lampen kunt installeren? Maak dan hier een afspraak om bij een van onze showrooms te komen kijken. Wellicht zal  je daar je droomkeuken vinden, met kookeiland.

Meer over keukenstyling?
– Lees alles over de trends van 2020 in deze post.
– Verlicht zo je keuken met LED.
– Keukenverlichting inspiratie en ideeën op een rijtje.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest