088 0101 200 [email protected]

Het is nu nog niet zo warm en zonnig, maar wel het perfecte moment om alvast na te denken over wat er nog van toevoeging zou kunnen zijn in jouw keuken voor de zomer start. Wat dacht je van een ijsmachine, om huisgemaakt ijs mee te maken? Lekker als snack ter verkoeling of als een smakelijk dessert. Zo heb je het lekkerste ijs in huis en hoef je dus niet meer naar de ijssalon.

Verschillende ijsmachines

Er staan verschillende soorten ijsmachines. Zo is er een variant met een los koelelement en een zelfvriezende variant. Iedere machine met zijn eigen voor- en nadelen. De keuze voor een van de twee is persoonlijk en hangt af van een aantal factoren.

IJsmachines met een los koelelement

Deze machine bestaat uit twee delen; de machine zelf en, zoals je wellicht zal verwachten, het koelelement. Het ijs zal je uiteraard gewoon met je machine maken, al moet je er van te voren wel voor zorgen dat het koelelement goed gekoeld is in de vriezer.

Voor zo een koelelement moet je wel wat ruimte over hebben in je vriezer. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een ijsmachine. Ook moet je goed plannen en minimaal 24 uur van te voren weten of jij ijs gaat maken, mits je het element standaard in de vriezer hebt liggen.

Er kleeft ook wel een groot voordeel aan deze machines en dat is dat deze vaak flink goedkoper zijn en ook niet zo zwaar en log als zijn zelfvriezende broertje.

Zelfvriezende ijsmachine

Bij dit exemplaar is een los koelelement niet nodig en hoef je dus ook geen rekening te houden met de ruimte in de vriezer. Deze machine zal het ijs mengen tijdens het invriezen, waardoor er een hele mooie structuur zal ontstaan.

Wel zijn deze machines een stuk zwaarder en groter dan die met het losse koelelement. Dit omdat het natuurlijk een soort vriezer is met zijn eigen compressor heeft die ingeschakeld wordt zodra je hem aan zet. Het is daarom aan te raden om de machine een plek te geven waar je er gemakkelijk bij kunt. 

Nog een voordeel is dat je met deze machine kort van te voren kunt beslissen om ijs te maken en je alle ruimte hebt in je vriezer om het ijs te bewaren. IJs maken duurt gemiddeld een uurtje, dus je kunt bij wijze van spreken meerdere soorten ijs maken.

Aanschaffen

Let bij het aanschaffen van een ijsmachine altijd op voor welke soorten ijs de machine geschikt is. Zo kun je niet met alle machines sorbetijs maken. Goed om te weten!  Ook is het belangrijk om stil te staan bij de hoeveelheid ijs die je zou willen maken. Wat is de inhoud van de ijsmachine en wat is de minimale hoeveelheid die je kunt maken? Meerdere smaken ijs maken? Kies dan voor een machine met meerdere soorten emmers, zodat je gemakkelijk kunt wisselen. Enthousiast geworden? We zullen vrijdag een heerlijk ijsrecept delen.

Mist er misschien wat anders in jouw keuken? Kom dan gerust langs bij een van onze showrooms om inspiratie op te doen of informatie in te winnen. Je kunt hier een afspraak maken of gewoon binnen wandelen wanneer het jou het beste uitkomt.

Meer keukengadgets? Lees ook:
– Voor de liefhebbers van de Fiat, nu ook deze koelkast.
– Super tof, een aquarium in je keuken.
– Smeg had een mooie samenwerking met dit modemerk.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest