088 0101 200 [email protected]

Het kunststof aanrechtblad staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid. Bij een kunststof keukenblad is namelijk zo goed als alles mogelijk qua kleuren en motieven. Ook zijn deze aanrechtbladen voordelig in de aanschaf.

In deze blogpost leest u onder andere over:

 • de kwaliteiten van een kunststof aanrechtblad,
 • de onderhoudsvereisten van kunststof keukenbladen,
 • en de voor- of nadelen van deze werkbladen.

Kunststof Aanrechtblad

Een kunststof aanrechtblad wordt over het algemeen vervaardigd uit spaanplaat of multiplex. Spaanplaat wordt gemaakt uit samengeperste houtsnippers, terwijl multiplex bestaat uit dunne houtplaten die zijn verlijmd.

Vervolgens wordt over deze basis decorpapier geplakt met de gewenste kleur en motief. Om het decorpapier te beschermen, en het blad ook waterdicht te maken, wordt er tenslotte een kunststof toplaag overheen gedaan. Dit kan bijvoorbeeld een kunsthars of HPL (High Pressure Laminate) laag zijn.

Doordat decorpapier kleur aan een kunststof aanrechtblad geeft, zijn de mogelijkheden op dit gebied eindeloos. Als het te printen is, dan is het ook geschikt voor een kunststof keukenblad.

Onderhoud

Een kunststof werkblad is zo goed als onderhoudsvrij. Regelmatig afnemen met een vochtige doek en een mild sopje is meestal genoeg. Gebruik echter wel een schoonmaakproduct zonder agressieve ingrediënten. Droog vervolgens het blad en het gebied rond de spoelbak met een schone doek.

Een kunststof aanrechtblad is niet goed bestand tegen hitte, scherpe voorwerpen, zware klappen, en overmatig vocht. Dep het aanrechtblad dus gelijk droog als er een glas om is gegaan, gebruik onderzetters, en snij altijd op een snijplank.

Hier leest u meer over het reinigen en onderhouden van uw kunststof keukenblad.

kunststof keukenblad

kunststof aanrechtblad

Voordelen van een Kunststof Aanrechtblad

 • Kunststof aanrechtbladen zijn goedkoper dan andere materialen.
 • Vereist weinig tot geen onderhoud.
 • Makkelijk schoon te houden.
 • Doordat het een geproduceerd blad is zijn zo goed als alle motieven en kleuren mogelijk.
 • Geen poreus materiaal. In combinatie met een goede afwerking betekent dit dus dat het blad over het algemeen waterdicht is.

Nadelen van een Kunststof Aanrechtblad

 • Zeer gevoelig voor krassen.
 • Ondanks de waterdichtheid is het niet goed om vocht te laten liggen. Dit kan namelijk oneffenheden in het blad veroorzaken. Indien er vocht tussen de lagen spaanplaat komt, wordt het aanrechtblad onbruikbaar.
 • Kan beschadigd worden door harde klappen of messen. Gebruik daarom altijd een snijplank op deze bladen en wees voorzichtig met zware voorwerpen.
 • Niet hittebestendig. Een hete ovenschaal kan de kleur aantasten of zelfs de bovenste laag smelten. Gebruik daarom altijd een onderzetter bij deze bladen.

Wilt u wel de voordelen (makkelijk schoon te houden, relatief onderhoudsvrij) maar ook een sterker blad? Dan is een composiet aanrechtblad een goed alternatief.

kunststof keukenblad

HPL aanrechtblad

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest