088 0101 200 [email protected]

Ben je toe aan wat nieuws, maar weet je nog niet helemaal hoe en wat? Lijkt een nieuw huis je wel iets, maar is de tijd niet helemaal juist? Toch is daar een hele mooie oplossing voor, die in deze tijd helemaal hip blijkt te zijn. Het heet; verthuizen! Wil jij weten wat het is en hoe je dit doet? Lees dan vooral verder!

Wat is verthuizen?

In tijden van een tekort aan woningen, hoge prijzen of andere tegenslagen lijkt een nieuw huis misschien een ver-van-je-bed-show. Het kan zijn dat, ondanks meerdere keren geboden te hebben op een huis, je helaas toch iedere keer mis grijpt. Of dat je het gewoon niet probeert, omdat de prijzen gewoonweg veel te hoog liggen. Wat dan een goed plan kan zijn is om te verthuizen! Nu hoor ik je denken; verthuizen? Dit houdt in dat je jouw huidige huis eens even onder handen neemt om er voor je gevoel een nieuwe woning van de maken. Op die manier geeft het je dat trotse en blije gevoel wat je zou hebben bij je nieuwe huis, maar blijf je lekker zitten waar je al zat en dat scheelt in de portemonnee!

Hoe kun je nu precies verthuizen?

Verthuizen kun je dus doen door je huis aan te pakken. Dat kun je doen op heel veel verschillende manieren. Een aantal daarvan hebben we voor je opgeschreven om je misschien op ideeën te brengen.

Badkamer of keuken aanpakken

Zo kun je de badkamer of keuken voorzien van een nieuwe look. Je kunt deze verbouwing zo groots aanpakken als je zelf wilt. Deze twee ruimtes zijn vaak de ruimtes waar de meeste onderdelen minder gemakkelijk aan te passen zijn. Denk aan tegels, keukenkastjes, de indeling en ga zo maar door. Je kunt bijvoorbeeld in de badkamer alleen het wastafelmeubel vervangen of de keuken voorzien van nieuwe frontjes. Wij schreven al eerder blogs over het verven van je keuken of het renoveren hiervan, zie links onderaan dit artikel. Wil je nu echt iets wat helemaal anders is dan de huidige vorm, dan is het heerlijk om je te laten inspireren op blogs, Instagram of Pinterest. Aan de hand daarvan kun je plannen maken om jouw droomkeuken of badkamer te verwezenlijken. Een hele nieuwe ruimte, dat geeft toch het gevoel dat het een beetje een nieuw huis is!

Nieuwe meubels

Je kunt het natuurlijk ook iets anders aanpakken. Vervang meubels in het huis en creëer zo bijvoorbeeld een nieuwe zit- of eethoek! Met ook nog een nieuw kleurtje op de muren waan jij je in één keer in een heel nieuwe ruimte! Misschien is het nu dus de juiste tijd om die waanzinnige bank aan te schaffen of juist die mooie eettafel!

Verbouwen

Als de voorgaande opties wat te minimaal waren naar je zin, dan is een verbouwing misschien wat jij in gedachten had? Een aanbouw om jouw leefruimte beneden wat te vergroten of misschien de muur doorbreken, zodat de keuken verbonden is aan de woonkamer en het echt één grote ruimte wordt waar je gezellig tijd kan doorbrengen met het hele gezin. Ook dit kan tot een van de opties behoren. Zo tover jij misschien een oud huis om naar een woning helemaal van deze tijd. Een leefruimte zonder scheidingswanden… Grote leefruimtes zijn het helemaal.

Verduurzamen

Besluit je toch je woning aan te passen? Dan is het ook eens goed om te kijken naar het verduurzamen van je huis of het project an sich. Zo kun je misschien je huis nog beter isoleren? Milieuvriendelijke verf kopen met natuurlijke pigmenten? Of aan de slag met LED-verlichting en energiezuinige apparatuur in het huis. Er is heel veel mogelijk om het huis duurzamer te maken!

Wil jij gaan verthuizen?

Vergeet niet dat je ook heel veel van de spullen die jij nodig zult hebben online kunt bestellen! Ook is het momenteel mogelijk om online je keuken offerte te laten maken. Gemakkelijk vanuit je luie stoel kun jij dus de klusjes in huis voorbereiden.

Ben jij eigenlijk wel benieuwd naar wat er mogelijk is met jouw keuken? Renoveren of misschien toch wel een compleet nieuwe keuken? Het kan allemaal! Maak hier een afspraak om bij een van onze showrooms op zoek te gaan naar jouw droomkeuken of vraag een online offerte aan.

Meer inspiratie of tips?
– Lees dan hier 10 tips over hoe je jouw keukenkastjes kunt verven!
Dit is hoe je een duurzame keuken kunt creëren!
 Alles over je keuken verven en inspiratie lees je hier!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest