088 0101 200 [email protected]

Een Corian aanrechtblad schoonmaken op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne en voorkomt schade. Maar wat is de juiste manier? Je leest het hier!

Corian aanrechtblad schoonmaken – Wel doen

Het materiaal Corian kan zowel voor het keukenblad als de spoelbak worden gebruikt. Hier vind je voor ieder onderdeel specifiek advies.

Het keukenblad reinigen
  • Neem het blad af met een sopje van warm water, een vochtige doek en een zachte schuurcrème zoals CIF Cream of wat afwasmiddel.
  • Maak een ronddraaiende beweging voor de beste afwerking van uw schoonmaakbeurt.
  • Na de reiniging het blad afnemen met een vochtige schone doek om eventuele restjes van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
De spoelbak reinigen
  • Verwijder dagelijks de achtergebleven etensresten en vetvlekken.
  • Verstuif de spoelbak wekelijks met een oplossing van 75% bleekmiddel en 25% water. Laat even intrekken (maximaal 15 uur). Spoel na met water en neem vervolgens af met een vochtige schone doek.
  • Indien je hard water hebt kunt je te maken krijgen met kalkafzetting. Maak in dat geval gebruik van een licht ontkalkingsmiddel dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Laat enkele minuten intrekken en neem af met een vochtige schone doek. Spoel vervolgens af met wat water.

Corian aanrechtblad schoonmaken – Niet doen

  • Voor het reinigen van Corian moet je nooit kokend water gebruiken, daar dit materiaal geen optimale hittebestendigheid heeft. Dit geldt ook voor een Corian spoelbak!
  • Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals ovenreinigers, gootsteenontstopper of aceton. Deze kunnen het blad namelijk beschadigen. Indien het keukenblad hiermee in aanraking is gekomen, direct afspoelen met voldoende water.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden om de keuken te voorzien van een Corian aanrechtblad? Of is het misschien wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Kom dan gezellig langs bij een van onze showrooms en laat je verrassen door de mogelijkheden. Maak hier alvast een afspraak. Dan zorgen wij dat de koffie klaar staat. Keukenwarenhuis.nl… Daar moet je geweest zijn!

 

 

Meer keukeninspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest