088 0101 200 [email protected]

Een Corian aanrechtblad schoonmaken op de juiste manier zorgt voor een goede hygiëne en voorkomt schade. Maar wat is de juiste manier? Je leest het hier!

Corian Aanrechtblad Schoonmaken – Wel Doen

Het materiaal Corian kan zowel voor het keukenblad als de spoelbak worden gebruikt. Hier vind je voor ieder onderdeel specifiek advies.

Corian Keukenblad Reinigen
  • Neem het blad af met een sopje van warm water, een vochtige doek en een zachte schuurcrème zoals CIF Cream of wat afwasmiddel.
  • Maak een ronddraaiende beweging voor de beste afwerking van uw schoonmaakbeurt.
  • Na de reiniging het blad afnemen met een vochtige schone doek om eventuele restjes van het schoonmaakmiddel te verwijderen.
Corian Spoelbak Reinigen
  • Verwijder dagelijks de achtergebleven etensresten en vetvlekken.
  • Verstuif de spoelbak wekelijks met een oplossing van 75% bleekmiddel en 25% water. Laat even intrekken (maximaal 15 uur). Spoel na met water en neem vervolgens af met een vochtige schone doek.
  • Indien je hard water hebt kunt je te maken krijgen met kalkafzetting. Gebruik in dat geval een licht ontkalkingsmiddel dat geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Laat enkele minuten intrekken en neem af met een vochtige schone doek. Spoel vervolgens af met wat water.

Corian Aanrechtblad Schoonmaken – Niet Doen

  • Gebruik geen kokend water voor het reinigen van Corian, daar dit materiaal geen optimale hittebestendigheid heeft. Dit geldt ook voor een Corian spoelbak!
  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals ovenreinigers, gootsteenontstopper of aceton. Deze kunnen het blad namelijk beschadigen. Indien het keukenblad hiermee in aanraking is gekomen, direct afspoelen met voldoende water.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest