088 0101 200 [email protected]

Begin november: de bladeren vallen, het is vroeg donker en buiten wordt het echt fris. Tijd voor gerechten die je huis vullen met warmte en geur. Comfortfood dat simpel is om te maken, maar groots smaakt.

Deze drie herfstklassiekers passen perfect bij dit moment van het jaar:

  • Erwtensoep – hartig, dik en verwarmend

  • Quiche met prei en spek – makkelijk en smaakvol

  • Warme appelflappen met kaneel – knapperig en geurend naar gezelligheid

 

 

Recepten van de week: Erwtensoep, Quiche, Warme Appelflappen

 

Recept: Erwtensoep (Snert)

Een stevige klassieker die iedereen kent. Ideaal voor de eerste écht koude dagen.

Ingrediënten (voor 4–6 personen):

  • 500 g spliterwten

  • 1,5 liter water

  • 1 prei, in ringen

  • 2 winterpenen, in blokjes

  • ½ knolselderij, in blokjes

  • 1 ui, gesnipperd

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 rookworst

  • 150 g spekblokjes

  • Zout en peper

 

Bereiding:

  1. Spoel de spliterwten en breng ze met water en laurier aan de kook. Laat 45 min zachtjes koken.

  2. Voeg groenten toe en kook nog 30–40 minuten tot alles zacht is.

  3. Bak het spek krokant, verwarm de rookworst en voeg beide toe aan de soep.

  4. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

 

Variatietip:

  • Laat de soep een nacht staan: de smaak wordt voller.

  • Vervang spek en worst door gerookte tofu voor een vegetarische variant.

  • Serveer met roggebrood of zuurdesembrood.


Recept: Quiche met Prei, Spek en Kaas

Een hartige taart die altijd lukt – heerlijk als lunch, diner of mee naar werk.

Ingrediënten:

  • 1 rol bladerdeeg of quichedeeg

  • 2 preien, in ringen

  • 150 g spekreepjes

  • 3 eieren

  • 200 ml room

  • 100 g geraspte (oude) kaas

  • Peper, zout, nootmuskaat

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°C. Bekleed een quichevorm met het deeg.

  2. Bak het spek uit, voeg prei toe en bak tot deze geslonken is.

  3. Klop eieren los met room, kaas en kruiden.

  4. Verdeel het spek-preimengsel over de bodem, giet het ei-roommengsel erover.

  5. Bak 30–35 minuten tot de quiche stevig en goudbruin is.

 

Variatietip:

  • Vervang spek door geitenkaas en noten voor een vegetarische versie.

  • Voeg wat mosterd toe aan het ei-mengsel voor extra pit.

  • Ook lekker met pompoen of paddenstoelen erin.


Recept: Warme Appelflappen met Kaneel

Herfst in één hap: knapperig deeg, warme appel, geurige kaneel.

Ingrediënten (voor 8 stuks):

  • 1 rol bladerdeeg (vierkante plakjes)

  • 2 stevige appels, in kleine stukjes

  • 2 el suiker

  • 1 tl kaneel

  • 1 el rozijnen (optioneel)

  • 1 ei (voor bestrijken)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Meng appel, suiker, kaneel en eventueel rozijnen.

  3. Schep wat vulling op elk plakje deeg, vouw dicht en druk de randen goed aan.

  4. Bestrijk met ei en bak 18–20 minuten goudbruin.

 

Variatietip:

  • Voeg wat amandelspijs toe voor een rijkere smaak.

  • Lekker met een bolletje vanille-ijs als dessert.

  • Serveer direct uit de oven voor extra geur en beleving.

 

 

Ben je er tijdens het maken van de Erwtensoep, Quiche, Warme Appelflappen achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Ben je na het maken van deze gerechten op zoek naar nog meer lekkere recepten? Bekijk onze andere recepten:

Inspiratie keukenmagazine

 

“Vraag hier jouw gratis keukeninspiratie magazine aan!”

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest