Het is spooky season! Of je nu een Halloween-feestje geeft of gewoon zin hebt in griezelige recepten, wij delen 3 recepten om in de sfeer te komen! Van kleurrijke fruitmonsters en knapperige spinnenkoekjes tot mummiehapjes van bladerdeeg. Lees gauw verder voor deze lekkere, griezelige Halloween recepten!
3x Griezelige Halloween recepten
In deze blog delen wij het recept voor knapperige bladerdeegmummies, enge spinnenkoekjes en kleurrijke fruitmonsters. Veel griezelplezier met deze recepten!
Bladerdeeg mummies
Ingrediënten
- 1 pak bladerdeeg (ontdooid)
- 1 blik knakworsten
- 1-2 eetlepels melk
- eetbare ogen
- Mosterd en ketchup
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de plakjes bladerdeeg in dunne reepjes.
- Wikkel de bladerdeegreepjes rondom de knakworsten, laat een klein stukje van de worsten vrij voor het gezicht van de mummie.
- Leg de mummies op de bakplaat.
- Bestrijk de mummies met de melk.
- Bak de mummies 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
- Laat de mummies even afkoelen en plak de eetbare ogen op de mummies met een klein beetje mosterd.
- Serveer met mosterd en ketchup. Eet smakelijk!
Spinnenkoekjes
Ingrediënten
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snuf zout
- 1 rol Rolo’s
- paar blokjes chocolade
- eetbare ogen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Begin met het maken van het koekjesdeeg door de boter, suiker en vanille-extract in een kom tot een romig mengsel te mixen.
- Voeg de bloem, bakpoeder en snuf zout toe aan het botermengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
- Maak vervolgens balletjes van ongeveer 1 eetlepel deeg en leg ze op de bakplaat. Druk de balletjes zachtjes plat met je vingers.
- Bak de koekjes 10 tot 12 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie.
- Maak met de gesmolten chocolade spinnenpoten op de koekjes met een druppel chocolade in het midden om de Rolo vast te plakken. Plak vervolgens de oogjes op de Rolo’s met een beetje gesmolten chocolade. Eet smakelijk!
Fruit monsters
Ingrediënten
- een paar blokjes chocolade
- fruit naar keuze, bijvoorbeeld mandarijnen, bananen of appels
- extra: marshmallows, witte amandelen, pindakaas
Bereiding
- Smelt de chocolade au-bain-marie
- Pel en/of schil het fruit
- Banaan: Pel de banaan en snijd doormidden. Maak met de gesmolten chocolade een spook gezicht op de banaan.
- Mandarijn: Pel de mandarijn en maak met de gesmolten chocolade een spookgezicht.
- Appel: Schil de appel en snijd in parten. Prik amandelen in de appelpartjes om de tanden te maken. Besmeer een appelpartje met pindakaas en leg er een appelpartje met amandel tanden bovenop om een mond te maken. Herhaal dit tot de appelpartjes op zijn. Maak ogen op de marshmallows en prik de marshmallows met een cocktailprikker op de appelmondjes. Herhaal dit tot alle appelmondjes ogen hebben. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de Halloween recepten achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Na het lezen van de Halloween recepten op zoek naar nog meer receptinspiratie? Deze recepten zijn ook heerlijk tijdens de herfst:
VOLG ONS