Chocolade bananenbrood, wie kent het niet? Het perfecte recept om je overrijpe bananen voor te gebruiken. Zo voorkom je voedselverspilling én heb je nog een heerlijk baksel om van te genieten ook. Lees gauw verder voor het recept.
Witte chocolade bananenbrood recept
Dit recept is geschikt voor 8 tot 10 plakken bananenbrood. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.
Ingrediënten
- 2 grote rijpe bananen
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 115 gram zachte ongezouten boter
- 115 gram basterdsuiker
- 2 losgeklopte eieren
- Snuf zout
- 1 reep witte chocolade, grof gehakt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en meng door elkaar.
- Mix de boter en suiker in een andere kom.
- Prak de bananen met een vork fijn en meng met de losgeklopte eieren. Doe dit bij het mengsel van boter en suiker en meng goed.
- Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en roer tot een glad geheel.
- Doe nu de witte chocolade stukjes erbij en roer door.
- Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en zet deze 45 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is. De cake is gaar als je satéprikker of vork schoon blijft wanneer je deze in de cake prikt en er weer uit haalt.
- Laat even afkoelen in het bakblik en stort daarna op een rooster om verder af te koelen. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de witte chocolade bananenbrood achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.
Meer bakken? Bekijk deze recepten:
- Wortel cupcakes
- Oranjekoeken – Een eenvoudig recept
- American pancakes – Een fluffy pannenkoeken recept
- Zelf wafels maken
VOLG ONS