088 0101 200 [email protected]

Dit keer delen wij het recept voor erwtensoep. Het recept is ook prima vooruit te koken en in te vriezen, zo heb je altijd een lekker kopje snert bij de hand!

 

Erwtensoep recept

Dit recept is geschikt voor het bereiden van 6 porties erwtensoep. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 500 gram spliterwten
  • 4 schouderkarbonades (ongeveer 300-350 gram)
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 blaadje gedroogde laurier
  • 1 bosje selderij
  • 1 rookworst

 

Bereidingswijze

  1. Breng het water aan de kook met de spliterwten, schouderkarbonades en bouillonblokjes. Laat op laag vuur 30 minuten zachtjes doorkoken. Schep het schuim tussendoor van de soep af en blijf roeren.
  2. Pel en snipper ondertussen de ui.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en was de preiringen goed af.
  4. Was, schil en snijd de knolselderij en winterpeen in blokjes van 1 cm.
  5. Voeg de ui, prei, knolselderij, wortel en laurier toe en laat de soep 30 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Snijd ondertussen de selderij fijn.
  7. Haal de schouderkarbonades uit de pan en snijd het vlees fijn.
  8. Snijd de rookworst in plakjes en roer deze samen met het vlees en gehakte selderij door de soep.
  9. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes doorkoken.
  10. Verdeel de soep over 6 kommen, eet smakelijk!

 

Ben je er tijdens de bereiding van de erwtensoep achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer soep recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest