Heb jij weleens cake pops gemaakt? Cake pops zijn ontzettend makkelijk om te maken, daarom delen wij dit simpele recept met jou. Ga jij ze maken?
Cake pops
Het recept is goed voor ongeveer 10-11 cake pops.
Ingrediënten
- Halve of kleine roombotercake
- 150 gram chocolade (wit of een andere smaak)
- 1 reep chocolade voor het glazuur
- Decoratie voor de cakepops
Benodigdheden
- Lollie stokjes of korte satéprikkers
Bereidingswijze
- Verkruimel de cake zo fijn mogelijk, dat kan met de hand maar ook met een keukenmachine.
- Smelt de witte chocolade au bain marie. Laat het al roerend smelten.
- Doe de chocolade bij de cakekruimels en mix tot een glad geheel.
- Maak van het beslag 10 bolletjes van ongeveer 3 cm.
- Laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Smelt de chocolade voor het glazuur.
- Doop eerst het stokje een stukje in het glazuur en prik dan in een koud cakebolletje, dit werkt als een soort lijm.
- Doop vervolgens het bolletje in het chocolade en bestrooi met decoratie.
- Herhaal tot de bolletjes op zijn.
- Je kunt de bolletjes op een stukje bakpapier laten uitharden, maar wil je mooie cake pops dan kun je ze beter rechtop in een glas zetten of in een stukje piepschuim prikken.
- Laat de chocolade even stollen. Eet smakelijk!
Op zoek naar keukeninspiratie of naar een nieuwe keuken? Neem een kijkje in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat. De koffie en thee staan klaar!
Meer bakinspiratie
- Recept voor vegan bananenbrood
- Recept voor galette met kersen
- Recept voor stroopwafels
- Recept voor chocolate chip cookies
VOLG ONS