De lekkerste bolognese saus, hoe maak je die nu eigenlijk? Daarvoor moet je toch met je neus in de typisch Italiaanse kookboeken duiken en een beetje creatief zijn. Al kunnen we je wel een geheimpje verklappen. Kook met wijn!
Wat heb je nu nodig voor die heerlijke pastasaus?
50 gram boter om in te bakken
2 eetlepels olijfolie
1 fijngesnipperde ui
Halve winterpeen, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
4 champignons, fijngesneden
100 gram pancetta
500 gram half-om-half gehakt
300 milliliter rode wijn, Toscaanse Chianti Classico heeft hiervoor de voorkeur.
4 eetlepels tomatenpuree
300 milliliter vleesbouillon
150 ml slagroom
snufje nootmuskaat
Peper
Zout
300 gram spaghetti
Stappen
1. Verhit de boter en de eetlepel olijfolie samen in de pan en voeg de groenten toe. Laat deze ongeveer 5 minuten fruiten tot ze goudbruin kleuren.
2. De fijngehakte pancheeta en gehakt kunnen vervolgens ook toegevoegd worden en ook deze bak je ongeveer 5 minuten.
3. Voeg de wijn toe aan het vlees en groenten mengsel en laat deze helemaal inkoken tot je geen wijn meer in de pan hebt.
4. Roer de tomatenpuree en de bouillon door het mengsel en breng het nog eens aan de kook. |
5. Draai vervolgens het vuur laag en laat het 45 minuten sudderen. Doe de deksel op de pan, maar laat hem op een kiertje staan.
6. Zet voor je aan de volgende stap gaat beginnen een pan water met wat zout op het vuur om straks de pasta in te koken.
7. Na 45 minuten is het nu tijd om de slagroom door de saus te roeren. Laat het vervolgens nog 15 minuten rustig doorkoken met de deksel op de pan.
8. Als het water in de pan kookt, kun je de pasta toevoegen.
9. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
En eet smakelijk!
Kom je er tijdens het koken achter dat je keuken misschien toch wat toevoegingen kan gebruiken of misschien kan jij wel een heel nieuwe keuken gebruiken? Maak dan gerust hier een afspraak bij een van onze showrooms om de mogelijkheden te onderzoeken. Je mag natuurlijk ook altijd binnen lopen zonder afspraak te maken.
Meer recepten? Lees:
– Ook lekker, een echte Amerikaanse cheeseburger met dit recept.
– Je biefstuk was nog nooit zo lekker.
– Maak deze heerlijke risotto met paddenstoelen.
VOLG ONS