Dit paddenstoelen risotto recept is een echte klassieker. Het bereiden van risotto vergt enig geduld, maar is gelukkig ook erg makkelijk. Volg het recept, en je zet dit restaurant waardige recept binnen veertig minuten op tafel.
Paddenstoelen Risotto Recept
Benodigdheden
- Grote pan
- Kleine steelpan
- Rasp
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 sjalotten
- 250 gram paddenstoelen naar keuze
- 275 gram risottorijst
- 175 ml droge witte wijn
- 1 liter kokend water
- 2 bouillonblokjes (groente of paddenstoel)
- 100 gr Pecorino Romano kaas
- 150 gr mascarpone
- olijfolie
- tijm
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Doe het water in de steelpan en breng zachtjes aan de koek. Voeg de bouillonblokjes toe, en laat zachtjes pruttelen.
- Verhit wat olie in een grote pan.
- Snipper ondertussen de sjalotten.
- Fruit de sjalotten een paar minuten in de pan, en voeg de risottorijst toe. Bak tot de rijstkorrels glazig worden.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen klein, en bak met de risotto mee.
- Voeg de wijn toe, en zet het vuur laag.
- Wacht tot de wijn volledig is opgenomen, en voeg vervolgens leper voor lepel de bouillon toe. Blijf regelmatig roeren.
- De rijst wordt nu binnen ongeveer een kwartier gaar. Dit kan je het beste achterhalen door te proeven!
- Wanneer de rijst beetgaar is, schep de mascarpone door de risotto en laat een paar minuten smelten.
- Breng op smaak met tijm, peper, en zout.
- Schep in diepe borden en bestrooi met de Pecorino.
- Buon appetito!
Serveertip
Wil je graag extra groente, of houdt u van een stevige bite? Deze risotto is heerlijk op een bedje van rucola!
Variaties
Houd je niet van vegetarisch? Dit recept is ook heerlijk met een stukje kipfilet. Snijd klein, en bak de kip apart gaar, of voeg toe aan de pan na het fruiten van de sjalotten.
VOLG ONS