De combimagnetron en combi oven zijn populaire apparaten in de keuken. Daarom zijn goede combimagnetron en oven recepten altijd handig. Perfect om makkelijk en snel een lekkere maaltijd op tafel te zetten.
Combimagnetron of Combi Oven
De meeste huishoudens zijn inmiddels uitgerust met een combimagnetron of combi oven. Deze apparaten combineren de functies van een magnetron met de functies van een oven. Extra gemak in één enkel apparaat. Hierdoor wordt oook gecombineerd koken mogelijk gemaakt.
Nog niet bekend met de combimagnetron of combi oven? Daar hebben wij gelukkig ook een leuke blogpost over.
Ja, ik wil graag meer weten over de combimagnetron en combi oven >>>
Wat is Gecombineerd Koken?
Het mooie van de combimagnetron is dat de functies van een magnetron of van de oven niet alleen los te gebruiken zijn, maar ook in combinatie met elkaar! Zo kunt u meerdere functies tegelijkertijd gebruiken. Dit heet gecombineerd koken.
Bij een combimagnetron of combi oven kunnen bijvoorbeeld de magnetron-, hete lucht – en grillfunctie tegelijkertijd gebruikt worden. Hierdoor worden maaltijden een stukje sneller bereid, maar zijn ze ook nog eens een stuk lekkerder.
Met de volgende handige tips en heerlijke combimagnetron of oven recepten haalt u het beste uit uw apparatuur. Zo kunt u, dankzij gecombineerd koken, snel en makkelijk een lekkere maaktlijd koken. Optimaal genieten, ook van uw apparatuur!
Gecombineerd Koken Tips
Er zijn verschillende functies die tijdens het gecombineerd koken kunnen worden gebruikt. Elke combinatie heeft weer een ander effect.
Magnetron en hetelucht
Bij deze combinatie worden gerechten sneller bereid dan bij alleen de ovenstand. Deze stand is geschikt voor
gerechten die normaal een lange bereidingstijd hebben, zoals bijvoorbeeld brood of gegratineerde schotels.
Hetelucht en grill
Met deze combinatie krijgt de maaltijd een extra knapperig korstje. Heerlijk bij bijvoorbeeld lasagne of gratins.
Magnetron en grill
Deze combinatie is perfect voor het bereiden van grotere stukken vlees of vis, zoals bijvoorbeeld een halve kip of een hele vis. Ook bij gegratineerde schotels werkt deze functie goed. Op deze stand wordt het gerecht namelijk door en door verhit en tegelijkertijd
geroosterd.
Hetelucht en bovenwarmte
Deze stand wordt gebruikt voor gerechten die een knapperig korstje moeten krijgen, zoals bijvoorbeeld
vleesgerechten.
Hetelucht en onderwarmte
Voor gerechten die een knapperige bodem moeten krijgen.
Makkelijke Oven Recepten bij Gecombineerd Koken
De volgende gerechten zijn met gecombineerd koken lekker snel en makkelijk te bereiden.
Een hele kip
Tijdsduur: 25 minuten
- Kruid de kip naar wens. Voor extra smaak doet u dit een paar uur van tevoren.
- Stel de combi thermogrill / geventileerde grill op 160 ºC en de magnetron op 500 W.
- Halverwege de tijd de kip keren. Dit houdt de kip mals.
- Serveer met wat aardappelen en groente voor een volledige en heerlijke maaltijd.
Tip: Probeer onderstaande gegratineerde aardappels erbij.
Rosbief
Tijdsduur: 35-40 minuten
- Neem een hele rosbief van ongeveer 1 kg.
- Plaats de rosbief in de oven.
- Stel de combi hete lucht op 240 ºC en de magnetron op 180 W.
- Serveer met wat aardappelen en groente voor een volledige en heerlijke maaltijd.
Tip: Probeer onderstaande gegratineerde aardappels erbij.
Gegratineerde Aardappels
Tijdsduur: 20-25 minuten
- Meng een eitje, wat kookroom en melk. Verhouding afhankelijk van smaak en hoeveelheid.
- Snijd de aardappelen en leg ze in een ovenschaal. Giet het mengsel eroverheen en voeg wat geraspte kaas toe.
- Zet de combi thermogrill / geventileerde grill op 180 ºC en de magnetron op 600 W.
- Her gerecht kan na een minuut of 20 uit de oven.
Cake
Tijdsduur: 15 minuten
- Verwarm de hetelucht oven voor tot 220 ºC.
- Bereid de cake volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Plaats de cakevorm op een laag rooster in de voorverwarmde oven.
- Bak de cake in ongeveer een kwartier op de combi hete lucht 220 ºC en de magnetron op 200 W.
Extra Verwenning
Tijdsduur: 2 minuten
Verwen uw gasten na het eten met een lekker verwarmd doekje om de handen mee te reinigen. Dit zet bij uw eters echt de punten op de i!
- Dompel gastendoekjes of servetten (niet van papier) in water met citroensap.
- Wring ze uit en rol ze op.
- Leg ze in een schaaltje in de magnetron.
- Verwarm ze op vol vermogen gedurende 30 seconden. Als u meerdere doekjes heeft is een langere tijd waarschijnlijk nodig, of u kunt ze één voor één verwarmen.
VOLG ONS