088 0101 200 [email protected]

Komkommerrolletjes zijn een lichte, verfrissende en gezonde snack die ideaal zijn voor zomerse dagen, feestjes, picknicks of als voorgerecht. Deze heerlijke hapjes zijn eenvoudig te maken, laag in calorieën en boordevol smaak. Volg dit eenvoudige recept en leer hoe je deze verfrissende komkommerrolletjes kunt maken.

 

Komkommerrolletjes

Afhankelijk van hoe groot de rolletjes worden gemaakt, is dit recept als voorgerecht geschikt voor ongeveer 6 tot 8 personen. Pas de hoeveelheden aan naar gelang de grootte van je gezelschap.

 

Ingrediënten

  • 2 grote komkommers
  • 200 g roomkaas
  • 100 g gerookte zalm
  • 1 eetlepel fijngehakte dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: fijngehakte bieslook voor garnering

 

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding van de komkommers: Gebruik een dunschiller of een mandoline om lange, dunne plakken komkommer te maken. Leg de plakken op een stuk keukenpapier om overtollig vocht te verwijderen.
  2. Vulling bereiden: Meng de roomkaas met de fijngehakte dille, citroensap, peper en zout in een kom tot een glad mengsel.
  3. Samenstellen van de rolletjes: Leg een plak komkommer plat op een snijplank. Smeer een dunne laag van het roomkaasmengsel over de hele lengte. Leg een reepje gerookte zalm aan het begin van de plak en rol de komkommer strak op.
  4. Serveren: Plaats de komkommerrolletjes op een serveerschaal. Bestrooi optioneel met fijngehakte bieslook voor extra kleur en smaak.

 

Tips & Tricks

  • Vochtige komkommers: Komkommers bevatten veel water, wat de rolletjes waterig kan maken. Dep de plakken goed droog met keukenpapier voor je ze vult.
  • Stevigheid: Als de komkommerplakken te dun zijn, kunnen ze breken. Gebruik een scherpe mandoline of dunschiller om gelijkmatige plakken te maken.
  • Voorbereiden: Je kunt de komkommerplakken en de vulling van tevoren voorbereiden. Houd ze apart in de koelkast en stel de rolletjes vlak voor het serveren samen.

 

Serveertips

  • Gekoeld serveren: Komkommerrolletjes smaken het beste als ze goed gekoeld zijn. Zet ze minimaal een half uur in de koelkast voor het serveren.
  • Presentatie: Rangschik de rolletjes op een mooie schaal en garneer met verse kruiden zoals dille of bieslook voor een extra verfijnde presentatie.
  • Dips: Serveer met een paar kleine schaaltjes met extra dips zoals tzatziki, hummus, frisse yoghurt-dip of een pittige sriracha-mayonaise naast de rolletjes.

 

Variaties

  • Vegetarisch: Vervang de gerookte zalm door dunne plakjes avocado of gegrilde paprika voor een vegetarische variant.
  • Pikant: Voeg een fijngehakte chilipeper toe aan het roomkaasmengsel voor een pittige kick.
  • Italiaans: Gebruik ricotta in plaats van roomkaas en voeg fijngehakte basilicum en zongedroogde tomaten toe voor een Italiaanse twist.
  • Aziatisch: Meng de roomkaas met een beetje wasabi en sojasaus en vervang de dille door koriander, sezamzaadjes of fijngehakte lente-uitjes voor een Aziatische variant.

 

Komkommerrolletjes zijn een veelzijdige en smakelijke snack die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Of je nu op zoek bent naar een lichte lunch, een gezond tussendoortje of een feestelijk hapje, deze rolletjes zullen goed in de smaak vallen. Met de juiste ingrediënten en een beetje creativiteit maak je in een handomdraai de lekkerste komkommerrolletjes. Probeer deze heerlijke combinaties en ontdek je eigen favoriete variant! Eet smakelijk!

 

Is jouw keuken aan vervanging toe of wil je nu echt graag je droomkeuken laten realiseren? De zomervakantie is de perfecte tijd om nieuwe inspiratie op te doen voor je keuken! Bij Keukenwarenhuis.nl vieren we de zomer met onze fantastische Caribbean Zomeracties. Gedurende deze actieperiode kun je profiteren van Keukens voor Half Geld (tot wel 50% korting!) of een Composiet blad voor de prijs van een kunststof blad, wat je een voordeel kan opleveren tot maar liefst €4000,-! (deze actieperiode is geldig tot en met 25 augustus 2024). Maak snel hier een afspraak of kom eens gezellig langs bij één van onze twee inspiratie showrooms om de mogelijkheden in jouw keuken te komen bekijken. Je vindt hier bovendien alle keukenstijlen. Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn!

 

Meer zomerse recepten

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest