Eenpansgerechten zijn ontzettend makkelijk en schelen je bergen afwas. Wist je dat je ook pastagerechten in één pan kunt maken? Handig op vakantie, wanneer je tijdelijk op een pitje kookt omdat de keuken geplaatst wordt of wanneer je geen zin hebt in een grote afwas. In deze blog delen wij het recept voor one pot spaghetti, lees gauw verder!
One pot spaghetti
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 pakje Italiaanse braadworstjes
- 2 takjes basilicum, in reepjes + extra voor garneren
- Peper en zout
- 500 ml bouillon naar keus
- 1 grote fles tomaten passata (ongeveer 700 ml)
- 1 theelepel sriracha (hot chili sauce)
- Olijven in ringetjes gesneden, naar smaak
- Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Doe de olie in een grote pan, bak de ui en knoflook glazig.
- Haal ondertussen de velletjes van de worstjes af en voeg toe aan de pan.
- Bak de worstjes rul (maak fijn met een pollepel).
- Voeg de basilicum, peper en zout toe en laat kort meebakken.
- Voeg vervolgens de bouillon, de tomaten passata en de sriracha toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de spaghetti toe en laat ongeveer 15 minuten koken.
- Roer de spaghetti ondertussen af en toe door.
- Serveer met de olijven, wat verse basilicum en geraspte kaas. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het koken achter gekomen dat een apparaat niet meer goed functioneert? Of ben je op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms en laat je inspireren! Of maak alvast een afspraak voor advies op maat.
Meer receptinspiratie
- Macaroni ovenschotel
- Gazpacho recept
- Tomaten-groentensoep recept
- Lekker voor erbij: zelf focaccia maken
Hoeveel spaghetti moet hier door
Hoi Jolanda,
Oeps, er moet 300 gram spaghetti bij (voor 4 porties)!
Eet smakelijk 🙂
Met vriendelijke groet,
Kim van Keukenwarenhuis.nl