088 0101 200 [email protected]

Gezond koken draai allereerst om goede goede hygiëne. Net als in een restaurant is het ook thuis belangrijk om hier goed aan te denken. Waar levensmiddelen en mensen zijn, zijn er nou ook eenmaal bacteriën. Daarom is een goede reiniging van het kookgerei en de apparatuur belangrijk, ook terwijl we bezig zijn met koken.

Maar wist u dat de juiste apparatuur ook kan bijdragen aan de hygiëne in uw keuken? In deze blogpost leest u waarom. We bespreken onder andere:

  • Het voordeel van een zelfreinigende oven,
  • de gezonde kooktechniek van een stoomoven,
  • hoe een goede koelkast uw eten beter bewaard,

Gezond(er) Koken Met De Zelfreinigende Oven

Met een pyrolyse oven wordt de oven schrobben iets uit het verleden. Deze ovens zijn erg hygiënisch omdat ze op hoge temperaturen alle oude etensresten volledig verbranden, dus ook net in dat ene hoekje waar u zelf moeilijk bij kunt.

Doordat u niet meer zelf de oven reinigt, hoeft u ook geen chemische schoonmaakmiddelen meer te gebruiken. Zo voorkomt u dat achtergebleven schoonmaakproducten per ongeluk in contact komen met uw volgende maaltijd.

Gezond(er) Koken Met De Stoomoven

De (combi-)stoomoven gebruikt stoom voor het bereiden van eten. Zo kunt u zonder het gebruik van extra boter of ander vet heerlijke maaltijden bereiden op precies de juiste temperatuur. Doordat het eten niet wordt gekookt met water worden vitamines en mineralen behouden. Ook is het risico op aanbranden heel laag.

Tevens kunt u de stoomoven gebruiken voor het ontdooien van ingevroren eten, waardoor uw maaltijd niet in contact hoeft te komen met de straling van de magnetron.

Gezonder(er) Koken Met Een Goede Koelkast

Levensmiddelen die goed bewaard worden blijven langer goed en verliezen minder voedingsstoffen. Investeer daarom in een goede koelkast, vriezer en/of een koelvriescombinatie.

Let vooral op de NoFrost of BioFresh technologie. Deze houden het binnenklimaat van de koelkast stabiel en droog. Bij de koelkast zal dat rijp afzetting op de producten vermijden, en bij de vriezer zal het de vorming van ijs tegengaan. Dit betekent een beter behoud van de producten. Ook is een vriezer zonder ijs een stuk energiezuiniger.

Heeft u toch last van een vriezer met ijsvorming? Met deze tips ontdooit u in een handomdraai uw vriezer op een efficiënte en veilige manier.

Conclusie

U kunt uw levensmiddelen op een gezondere en bewustere manier bewaren. Ook kunt u uw maaltijden op een gezonde wijze klaarmaken door bijvoorbeeld met stoom te koken.

Maar een gezonde basis is natuurlijk net zo belangrijk. Pak bijvoorbeeld niet dag in dag uit hetzelfde vaatdoekje. Deze bevat na enkele dagen al heel veel verschillende bacteriën. Koop er dus meerdere en gooi ze regelmatig even in de wasmachine.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest