088 0101 200 [email protected]

Inductie pannen zijn er in vele soorten en maten. Vaak worden pannen verkocht als ‘geschikt voor alle warmtebronnen’, dus ook als geschikt voor inductie kookplaten.

Toch is een echte inductie pan, dus een pan die volledig gemaakt is voor inductie, nèt een tikkeltje anders. Echte inductie pannen zijn namelijk volledig voor inductie kookplaten ontwikkeld. Zo werkt de warmtegeleiding optimaal en wordt er minder energie verbruikt. Goed voor het koken, en goed voor de portemonnee!

In deze blogpost leest u:

  • Wat een sandwich bodem bij inductie pannen inhoudt,
  • wat Tri-Ply inductie pannen zijn,
  • en welke verschillende soorten inductie pannen er bestaan.

Op zoek naar inductie pannen? Aan het einde van deze blog vindt u een speciale aanbieding!

Sandwich Bodem

De sandwich bodem is speciaal ontworpen voor het koken op inductie. Een inductie pan met sandwich bodem wil zeggen dat de bodem uit meerdere geleidende lagen bestaat, namelijk een roestvrijstalen bodem, een super warmte-geleidende tussenlaag, en een roestvrijstalen binnenzijde. Dit zorgt voor een optimale en snelle warmteverdeling over de bodem van de pan.

Goede voorbeelden van speciaal ontworpen pannen met een sandwich bodem zijn de Eco en de ondergenoemde Tri-Ply pan.

Tri-Ply Pannen

Tri-Ply inductie pannen hebben niet alleen een super geleidende bodem. Door de unieke, meerlaagse opbouw van deze pannen, geleiden de zijkanten namelijk ook beter! Zo wordt de gehele pan, en dus ook het eten, sneller en gelijkmatiger warm. Dit bespaart zowel kooktijd als energie. Door de gelijkmatige opwarming  is het risico op aanbranden ook veel lager, waardoor u ook nog eens minder in de pan hoeft te roeren.

Het enige nadeel van Tri-Ply pannen is dat ze geen anti-aanbaklaag hebben, waardoor ze  minder handig zijn voor de bereiding van eiwithoudende producten.

Welke Soorten Inductie Pan Bestaan Er?

inductie pan

Verschillende kooktechnieken vragen om verschillende soorten pannen. Zo gaat wokken het makkelijkst in een wok-pan, terwijl grillen juist weer beter gaat in een grillpan.

Risico’s Van De Verkeerde Pan

Vooral op inductie is het echter uiterst belangrijk om ook de juiste inductie pannen te gebruiken.

Laten we als voorbeeld het wokken nemen. De ‘geschikt voor alle warmtebronnen’ pannen worden op inductie over het algemeen niet goed heet, terwijl bij deze kooktechniek juist hitte erg belangrijk is. In een slecht verhitte pan is goed wokken simpelweg niet mogelijk. Een goede en snelle warmtegeleiding is simpelweg cruciaal.

Voor Elke Kooktechniek Een Pan

Gelukkig zijn inductie pannen in allerlei soorten en maten beschikbaar. Naast de inductie wok kunt u ook kiezen voor de inductie koekenpan, inductie poffertjespan, inductie braadpan, inductie hapjespan, inductie soeppan, inductie stoompan, inductie snelkookpan, inductie vispan, inductie grillpan, inductie pannenkoekenpan… Een heel lijstje dus! Voor de theeliefhebbers bestaat er zelfs een inductie fluitketel.

Zo kunt u ook op inductie kookplaten alles klaarmaken wat u wilt, met de beste materialen.

Conclusie

Inductie pannen met een sandwichbodem of speciale Tri-Ply technologie geven het beste resultaat op inductie kookplaat. Ook hoeft u zich geen zorgen te maken over een beperkte selectie, daar speciale inductie pannen in allerlei vormen en maten worden ontworpen.

Wilt u meer informatie over inductie pannen? Vraag dan hieronder het gratis E-Book aan! Zoekt u de beste deal? Scroll dan verder om naar de Keukenwarenhis.nl webshop te gaan.

Meer Inductie Pannen Zien of Kopen ?

Keukenwarenhuis.nl heeft zowel in de showrooms als online een uitgebreid assortiment van inductie pannen in allerlei vormen en maten. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of klik hier voor de webshop!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest