088 0101 200 [email protected]

De duurzame pannen van Eco-Pan besparen energie en verminderen de kooktijd. Door de speciale vormgeving worden deze pannen namelijk veel sneller warm, en verbruiken ze tot wel 30% minder energie. Maar hoe kan dat eigenlijk? Dat gaan we voor u beantwoorden!

In deze blogpost leest u onder andere:

  • wat een Eco-Pan is,
  • en wat de verschillen zijn tussen Eco- en andere duurzame pannen.

Wat is een Eco-Pan?

Een Eco-Pan is een pan met een duurzame vormgeving, namelijk de speciale sandwichbodem. Deze bodem heeft meerdere lagen, en is daardoor erg geleidend. Hierdoor wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld, wat zowel energie als tijd bespaart. Goed voor het milieu, maar ook voor uw energierekening.

De Eco-Pannen zijn beschikbaar voor inductiekookplaten, gaskookplaten en keramische kookplaten. Bewust koken kan dus in elke keuken!

Wat is het verschil tussen een duurzame pan en een echte Eco-Pan?

De echte duurzame pannen van Eco-Pan kenmerken zich door de speciale sandwich panbodem. Deze geleidt en verdeelt warmte op een optimale en zeer efficiënte manier. Een andere pan kan wel duurzaam zijn, maar pannen met een sandwich bodem hebben altijd een betere geleiding.

De Eco-Pan heeft tevens een speciale anti-aanbaklaag, namelijk een keramische eco-anti-aanbaklaag. Deze lagen zijn krasbestendig en gaan wel 3 keer langer mee dan de bekende, minder milieuvriendelijke, Teflon anti-aanbaklagen.

Ook zijn Eco-Pannen vervaardigd uit hoogwaardig duurzaam metaal. Deze materialen zijn onder de zwaarste omstandigheden getest. Hierdoor gaat een Eco-Pan wel 4 keer langer mee dan een normale pan. Duurzaamheid wil namelijk ook zeggen dat u minder vaak uw pannen moet vernieuwen.

Alle Eco-Pannen zijn geschikt voor in de vaatwasser. Zoals uitgelegd in onze duurzame keukentips, is wassen met de vaatwasser vaak milieubewuster dan met de hand.

Conclusie

Kortom, bij de Eco-Pan is over elk detail nagedacht. Natuurlijk met duurzaamheid als uitgangspunt! De goede geleiding zorgt voor een korte kooktijd. Zo verbruikt u minder energie en is uw maaltijd ook nog eens sneller klaar. Door het gebruik van duurzame materialen hoeft u ook minder vaak uw pan te vernieuwen. Wederom goed voor u, en ook voor het milieu.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest