088 0101 200 [email protected]

Een heerlijk recept voor de feestdagen: een stukje hertenbiefstuk met rode wijnsaus. Lees gauw verder voor het recept.

 

Hertenbiefstuk met rode wijnsaus

 

Ingrediënten

Voor de hertenbiefstuk:

  • 4 hertenbiefstukken van 150 gram
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Tot slot peper en zout naar smaak

 

De gegrilde groente:

  • 250 gram groene asperges
  • 250 gram wortels
  • 400 gram krieltjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Tot slot 1 eetlepel Italiaanse kruiden

 

Voor de rode wijnsaus:

  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel honing
  • 250 ml rode wijn (Merlot)
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • Peper en zout naar smaak
  • Tot slot 150 ml runderfond

 

Bereiding van de hertenbiefstuk met rode wijnsaus

  1. Voorbereiding: Laat de hertenbiefstukjes op kamertemperatuur komen. Breng de hertenbiefstukjes vlak voor het bakken op smaak met peper en zout. Verhit de oven voor op 220°C.
  2. Gegrilde groenten: Maak de asperges en wortelen schoon en snijd in de lengte doormidden. Doe de groenten vervolgens samen met de krieltjes in een ovenschaal. Schenk daarna de olijfolie over de groenten en bestrooi met de Italiaanse kruiden. Meng goed door elkaar. Zet de groenten vervolgens 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Maak ondertussen de rode wijnsaus.
  3. Rode wijnsaus maken: Verhit een klontje boter in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit vervolgens de sjalot glazig. Voeg dan de honing toe en laat karamelliseren. Blus daarna af met de rode wijn. Voeg vervolgens de tijm, laurier en peper en zout naar smaak toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg vervolgens het runderfond toe en laat opnieuw inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Zeef de saus en houd warm.
  4. Hertenbiefstuk bakken: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg daarna de knoflook, tijm en rozemarijn toe aan de pan. Smelt vervolgens de boter in de pan en bak de hertenbiefstukjes 2-3 minuten per kant voor een medium rare biefstuk. Lepel ondertussen tijdens het bakken de boter over het vlees voor extra smaak. Haal vervolgens de biefstukken uit de pan en laat ze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  5. Serveren: Snijd de hertenbiefstukjes in plakjes. Verdeel vervolgens de saus over de borden, leg dan de gegrilde groenten er bovenop en verdeel daarna de plakjes hertenbiefstuk over de gegrilde groenten. Garneer tot slot met een takje tijm of rozemarijn.

 

Ben je er tijdens het maken van de hertenbiefstuk met rode wijnsaus achter gekomen dat je kookplaat of oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

Meer recept inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest