Een lekker en simpel recept dat zo op tafel staat: fajitas met kipfilet. In deze blog laten we je zien hoe je dit lekkere maaltje zelf maakt.
Fajitas met kipfilet
Recept voor 4 goedgevulde wraps
Ingrediënten
- 1/4 eetlepel komijn
- 1/4 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/4 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- Snuf peper
- Snuf zout
- 400 gram kipfilet, in reepjes
- 1 eetlepel olie
- 2 paprika’s, in reepjes
- 2 uien, in reepjes
- 2 tenen knoflook, geperst
- Klein blikje maïs, uitgelekt
- Sap van 1 limoen
- 4 wraps
- Guacamole naar smaak
- Zure room naar smaak
- Optioneel: verse koriander naar smaak
Bereidingswijze
- Maak de fajitakruiden door de komijn, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, peper en zout te mixen tot een kruidenmix.
- Meng de fajitakruiden met de kipfilet en laat 15 minuten intrekken.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet in 5 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
- Voeg de paprika, uien en knoflook toe en bak 5 minuutjes mee.
- Doe als laatst de maïs en limoensap erbij en laat nog heel even doorwarmen.
- Maak de wraps ondertussen volgens de verpakking klaar voor gebruik.
- Verdeel de kip en groenten over de wraps.
- Voeg naar smaak guacamole, zure room en koriander toe. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de fajita’s met kipfilet achter gekomen dat er een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je op zoek naar een nieuwe keuken? Kom langs in onze showrooms of maak alvast een afspraak voor advies op maat.
Meer Mexicaanse receptinspiratie
- Het perfecte recept voor taco night!
- Nacho’s met chili con carne
- Chili con carne recept
- Empanada’s met gehakt en aardappel
VOLG ONS