Dit keer delen we een lekker recept voor empanadas. Empanadas zijn gevulde deeghapjes in de vorm van een halve maan. Je kunt veel kanten op met dit deeghapje, maar wij delen het recept voor een empanada met aardappel en gehakt. Eet smakelijk!
Empanada recept
Recept voor 10 empanadas
Ingrediënten
- 10 vellen hartig bladerdeeg
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel olie
- 250 gram gehakt
- 2 aardappels, gekookt en in blokjes gesneden
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- Peper en zout
- 1 losgeklopt ei of een scheutje melk
Bereiding
- Snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Rul het gehakt gaar. Voeg de aardappelblokjes, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op de 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat, verdeel wat van de gehaktvulling over een kant, houdt daarbij de randjes vrij. Maak de randjes van het deeg licht vochtig met water en vouw het deeg over de vulling. Vouw de randjes een beetje om zodat er een halve cirkel ontstaat. Druk de randjes goed aan met een vork, zodat ze niet open gaan tijdens het bakken.
- Bestrijk de empanadas met het losgeklopte ei of scheutje melk en bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar.
- Je kunt de empanadas zowel warm als koud serveren. Eet smakelijk!
Ben je er tijdens het maken van de empanadas achter gekomen dat een apparaat niet meer lekker werkt? Of ben je misschien wel op zoek naar een gehele nieuwe keuken? Je kunt hier een afspraak maken voor een online gesprek om de keuken van je dromen te verwezenlijken.
Meer inspiratie met bladerdeeg
- Zelf appelflappen maken
- Maak i.p.v. een bladerdeegkerstboom lekkere twisters met dit recept!
- Quiche met zongedroogde tomaat en ui
- Tompoucen recept!
VOLG ONS