088 0101 200 [email protected]

Wie houdt er niet van een lekkere appel kruimeltaart? Juist! Daarom delen wij dit keer het recept voor een overheerlijke appel kruimeltaart. Perfect met een beetje slagroom en een bakkie koffie of thee.

 

Appel kruimeltaart

In deze blog leggen wij jou stap voor stap uit hoe je deze overheerlijke appel kruimeltaart maakt.

 

Ingrediënten

 

De bodem
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter in blokjes (koud)
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • Snuf zout

 

De appelvulling
  • 5-6 middelgrote appels
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel custardpoeder

 

Het kruimeldeeg
  • 150 gram bloem
  • 100 gram boter in blokjes (koud)
  • 100 gram suiker

 

Bereidingswijze

 

De bodem
  1. Verwarm om te beginnen de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, suiker en snuf zout in een kom.
  3. Voeg vervolgens de boter toe en kneed totdat je een kruimelig mengsel hebt.
  4. Voeg daarna het ei toe en kneed het geheel tot een deeg.
  5. Wikkel het deeg in een stukje huishoudfolie en leg in de koelkast.

 

De appelvulling
  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne blokjes.
  2. Doe de appelblokjes in een kom en meng met de suiker, kaneel, citroensap en rozijnen.
  3. Meng vervolgens de custardpoeder door het appelmengsel om vocht te binden. Je kunt hier eventueel ook maïzena voor gebruiken.

 

Het kruimeldeeg
  1. Meng de bloem en suiker in een kom.
  2. Voeg de boter toe en kneed losjes met je vingers tot een kruimelig mengsel. Er mogen nog kleine klontjes boter zichtbaar blijven.

 

Appel kruimeltaart vullen en bakken maar

  1. Haal het deeg uit de koelkast.
  2. Vet een bakvorm van 22 cm in en bekleed deze met het deeg.
  3. Druk het vervolgens goed aan op de bodem en tegen de zijkanten.
  4. Prik daarna met een vork gaatjes in de bodem.
  5. Verdeel vervolgens de appelvulling gelijkmatig over de bodem.
  6. Strooi tot slot het kruimeldeeg over de appels.
  7. Bak de taart in 45-50 minuten tot deze goudbruin en gaar is.
  8. Laat de taart nog even in de bakvorm rusten voor je deze eruit haalt.

 

Tip! Serveer de taart als deze nog lekker warm is. Koud is de taart natuurlijk ook erg lekker! Heerlijk met een beetje slagroom en een kopje koffie of thee. Eet smakelijk!

 

 

Ben je er tijdens het maken van de appel kruimeltaart achter gekomen dat de oven niet meer lekker werkt? Of is het misschien nu wel echt tijd geworden voor die droomkeuken? Wil je nog meer inspiratie tot je nemen of misschien eens wat advies? In onze inspiratie showrooms kun je geheel vrijblijvend inspiratie op komen doen, je vindt hier bovendien alle keukentrends en keukenstijlen! Keukenwarenhuis.nl… daar moet je geweest zijn! Benieuwd naar de mogelijkheden in jouw keuken? Maak dan hier alvast een vrijblijvende afspraak.

 

 

Meer receptinspiratie

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest