088 0101 200 [email protected]

Het BBQ seizoen is weer begonnen. Hoewel je natuurlijk het hele jaar door kunt barbecueën, wordt bij de meeste mensen pas bij de eerste zonnestralen de barbecue weer uit de schuur gehaald. Of je nu een wegwerp barbecue gebruikt of een complete buitenkeuken in de tuin hebt staan, deze 2 recepten voor lekkere BBQ spiesjes mogen niet ontbreken bij de volgende BBQ!

 

2 recepten voor BBQ spiesjes

 

Shaslick spiesjes

Recept is goed voor 8 kleine of 4 grote spiesen

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika

 

Benodigdheden

  • Houten of metalen spiesen. Houd er met houten spiesen rekening mee dat je ze eerst moet weken.

 

Bereidingswijze

  • Snijd de varkenshaasjes in blokjes van 2 cm breed en doe in een schaal
  • Voeg de knoflook, gerookte paprikapoeder, ketjap manis, sojasaus en een flinke scheut olijfolie aan het vlees toe en mix zodat al het vlees goed gemarineerd wordt.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet dit een paar uur afgedekt in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak!
  • Snijd de ui en paprika in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Het rijgen kan nu beginnen. Prik op ieder stokje om en om groenten en vlees.
  • Grill de spiesjes in ongeveer 8 minuten gaar op de BBQ.

 

Kruidige BBQ spiesjes van kip

Recept is goed voor 8 kleine of 4 grote spiesen.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels harissa
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2-3 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout naar smaak
  • 600 gram kipfilet

 

Benodigdheden

  • Houten of metalen spiesen. Houd er met houten spiesen rekening mee dat je ze eerst moet weken.

 

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Maak een marinade van de harissa, yoghurt, knoflook, olijfolie, limoen, peper en zout en voeg toe aan de kipfilet. Meng goed, zodat al het vlees goed gemarineerd wordt.
  • Zet dit een paar uur afgedekt in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht. Hoe langer je marineert, hoe meer smaak!
  • Rijg de kipfilet aan de spiesen.
  • Bak de kipspiesen in 10 minuten gaar op de BBQ (kerntemperatuur van 72 graden).

 

Op zoek naar een nieuwe (bij)keuken? Kom inspiratie opdoen in onze showrooms of maak alvast een afspraak om jouw droomkeuken te realiseren. De koffie staat alvast klaar!

 

Meer BBQ inspiratie:

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest