088 0101 200 [email protected]

De ‘Ocean Kitchen’ is een exclusieve keuken ontworpen door Robert Kolenik, van Kolenik Eco Chic Design. De ‘Ocean Kitchen’ is, zoals de naam al doet vermoeden, een keuken en aquarium in één.

In deze blogpost lees je onder andere over:

  • het ontwerp van de ‘Ocean’,
  • het onderhoud van de aquarium keuken,
  • en de herkomst en specialiteiten van de ontwerper Robert Kolenik.

Het Ontwerp van de ‘Ocean Kitchen’

Deze unieke keuken bestaat uit een aquarium met daar bovenop een aanrechtblad. Het geheel oogt als een heel groot aquarium in een eiland opstelling, maar dankzij de L-vormige bak is er ook ruimte voor wat keukenkasten en de broodnodige apparatuur. De ‘Ocean’ heeft natuurlijk een stuk minder opbergruimte dan de gemiddelde keuken, maar er is in ieder geval plek voor de basics.

In het oorspronkelijke ontwerp is het aanrechtblad uitgerust met vrijstaande geïntegreerde gaspitten van PITT cooking, een spoelbak, en een zwarte kokend water kraan.

Dankzij de bewegingen van het water, de vissen, en de beplanting, heeft de ‘Ocean’ een prachtige, rustige en natuurlijke uitstraling waar men enorm van kan genieten.

ocean keuken kolenik

De ‘Ocean’ Kitchen by Kolenik.

Het Onderhoud van de ‘Ocean Kitchen’

Een aquarium keuken vergt natuurlijk iets meer onderhoud dan een normale keuken. Om al het leven binnen een aquarium optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat het ecosysteem goed in balans is.

Daarom is deze exclusieve keuken ook uitgerust met een geavanceerd voer- en filtersysteem. Dankzij deze technologie hoeft het aquarium maar eens per maand onderhouden te worden. Onder het onderhoud valt onder andere het vullen van het voersysteem en en schoonmaken van de wanden.

Om dit te vergemakkelijken kan het volledige aanrechtblad met een druk op de knop hydraulisch omhoog worden getild. Hierdoor zijn zowel de wanden als de filter- en voersystemen goed bereikbaar voor het nodige onderhoud.

aquarium keuken

De ‘Ocean’ Kitchen van Kolenik met het hydraulische systeem in werking.

De Ontwerper Robert Kolenik

Robert Kolenik (Westervoort, 1981) is meubel- en interieurontwerper. Tevens is hij eigenaar van Kolenik Eco Chic Design. Kolenik is op internationaal niveau bekend geworden om zijn warme en luxe ontwerpen.

Hij onderscheidt zich door zijn natuurlijke en rijke manier van ontwerpen. Voor de Ocean Kitchen liet hij zich inspireren door de prachtige en rustige uitstraling van aquaria, wat duidelijk terugkomt in het ontwerp van de luxe keuken.

Ook Jouw Eigen Exclusieve Keuken?

Droom jij ook van een exclusieve keuken? Het luxe concept Keuken Exclusivo® van Keukenwarenhuis.nl specialiseert zich in luxe keukens voor elk budget en voor ieder interieur.

Dankzij het op maat gemaakte persoonlijke ontwerp kunnen wij je helpen met het vinden van uw perfecte luxe keuken, maar ook met de inrichting van de rest van jouw interieur.

Je bent te allen tijde welkom bij ons in de showroom voor een vrijblijvend gesprek. Bekijk hier de filialen en openingstijden, of maak hier een afspraak als je graag direct geholpen wilt worden.

keuken exclusivo

Een voorbeeld van de Keuken Exclusivo® mogelijkheden.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest