088 0101 200 [email protected]

De stoere keuken kenmerkt zich door een robuuste uitstraling. Deze keukenstijl lijkt op de industriële keukenontwerpen, daar ook in de stoere keukens vaak robuuste materialen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan hout, beton en metaal.

In deze blogpost lees je welke fronten en soorten aanrechtbladen populair zijn in de robuuste keuken. Ook kan je lezen hoe de stoere keuken met andere keukenstijlen te combineren is, voor een uniek en persoonlijk effect.

Zoek je meer inspiratie? Onderaan kan je in enkele seconden ons gratis KeukenMagazine aanvragen, boordevol keukendeals, ideeën, acties en meer!

Welke Fronten in een Stoere Keuken?

In de robuuste stoere keukens is de trend om grove of robuust ogende materialen te gebruiken. Een groot deel van een keuken zijn natuurlijk de fronten op de keukendeurtjes, die de keuken haar eigen speciale look-and-feel geven.

Stoer Hout

Het gebruik van houten fronten geeft een stoere en natuurlijke uitstraling. Er bestaan divere houtsoorten die ieder hun eigen kwaliteiten hebben. De keukenkasten kunnen volledig van hout worden gemaakt, of er kan een houten front worden geplaatst. Wel kan het gebruik van hout vrij prijzig zijn, vooral bij het vervaardigen van een complete keuken. Ook vereist hout regelmatig onderhoud.

Wil je wel de uitstraling van hout, maar niet de kosten of het onderhoud? Een goed alternatief zijn dan houtlook fronten. Deze zijn ook in meerdere kleuren en afwerkingen verkrijgbaar, zijn een stuk goedkoper en vereisen geen regelmatig onderhoud.

Robuust Beton of Beton-look

Een populair en robuust materiaal in de stoere keukens is beton. Een volledige keuken van beton is niet echt een mogelijkheid, daar het materiaal ontzettend zwaar is en volledig op maat moet worden gemetseld.

Je kan echter nog steeds genieten van de stoere uitstraling van beton. Er bestaan namelijk fronten met een dun laagje beton. Ook zijn er betonlook keukendeuren verkrijgbaar.

Stoere RVS of RVS-look

Roestvrijstaal geeft een industriële en robuuste uitstraling. Overgekomen uit de professionele keuken is RVS nu ook in zeer populair . U kunt kiezen voor een keuken die volledig van RVS vervaardigd is. Nadeel is wel dat RVS vrij snel krast, waardoor uw keuken snel zal beschadigen. Een goed en ook goedkoper alternatief is een RVS-look front.

Robuuste Stenenlook

Een andere populaire trend zijn de fronten met een steen- of granietlook. Deze zijn verkrijgbaar in eindeloos veel kleur en patroon varianten, dus voor elke smaak en elke soort keuken zijn er mogelijkheden.

Andere Fronten in de Stoere Keuken?

Een keuken is uiteindelijk een kwestie van persoonlijke smaak. Alle soorten fronten zijn dus mogelijk in jouw eigen stoere keuken!

stoere keuken

robuuste keukens

Welk Keukenblad in een Stoere Keuken?

Niet alleen met de keuze van de fronten zijn er mogelijkheden. Aanrechtbladen zijn in vele verschillende soorten verkrijgbaar. Hieronder vind je enkele voorbeelden van populaire robuuste materialen, maar uiteraard is alles mogelijk!

Houten Keukenblad

Een houten aanrechtblad geeft een natuurlijke en robuuste uitstraling. Hoe groffer de afwerking, hoe stoerder de keuken wordt. Tevens kan hout door beits of lak worden bewerkt en is ieder stuk uniek.

Wel vergt een houten keukenblad enig onderhoud en kan het slecht tegen hitte of veel vocht. Een andere mogelijkheid is om een kunststof aanrechtblad met een houten finish te kiezen.

Beton of Betonlook Keukenblad

Beton is stoer en robuust, en dus perfect voor de stoere keuken. Een betonnen keukenblad is hittebestendig en stootvast, waardoor deze aanrechtbladen ook nog eens tegen een stootje kunnen.

Vind je beton te duur, of is het materiaal voor jouw keuken simpelweg te zwaar? Er bestaan ook kunststof of composiet bladen met een betonlook.

RVS of RVS-look Keukenblad

Een RVS aanrechtblad zorgt voor een professionele en stoer effect. RVS is duurzaam en zeer makkelijk schoon te maken. Tevens zijn deze bladen zeer hittebestendig. Wel is RVS ontzettend gevoelig voor krassen.

Stenen Keukenblad

Houd je van stoer en chic? Dan is een stenen blad een goede optie. Graniet staat prachtig in elke keuken. Wil je graag de goede eigenschappen van graniet, maar geen onderhoud en een betere houdbaarheid? Kies dan voor composiet.

Andere Keukenbladen in de Stoere Keuken?

Geen fan van hout, beton, RVS of steen? Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld glas. Een volledig overzicht vind je hier

stoere keuken

robuuste stoere keuken

Variaties van Stoere Keukens

De stoere robuuste keuken heeft van nature een industriële uitstraling. Dit komt door de grove materialen, zoals beton, hout en RVS. Wist je dat de robuuste keukens ook met andere keukenstijlen te combineren zijn?

Stoere Moderne Keukens

Je kunt de stoere keuken combineren met een modernere keukenstijl. Bijvoorbeeld door enkel inbouw apparatuur te plaatsen en te kiezen voor greeploze of semi-greeploze fronten. Houd je van een extra elegante touch? Naast de robuuste materialen kan je ook bijvoorbeeld een glazen of granieten aanrechtblad plaatsen.

Stoere Landelijke Keukens

Houd je juist van de gezelligheid en geborgenheid van weleer? Dan is een landelijke stoere keuken misschien wel wat voor jou! Dit effect kan je krijgen door bijvoorbeeld meer hout te gebruiken. Ook decoratieve elementen, zoals sierlijke grepen of kader fronten zijn dan een goede keus. Qua apparatuur is inbouw apparatuur altijd geschikt, maar ook een robuust fornuis zal een geweldige toevoeging zijn aan een landelijke robuuste keuken.

Stoere Greeploze Keukens

Ook de greeploze keukenstijl kan worden gecombineerd met een stoere keukenstijl. Greeploze of semi-greeploze keukendeuren kunnen een stoere uitstraling krijgen door bijvoorbeeld te kiezen voor betonlook, houtlook of RVS-look fronten.

Uw Eigen Robuuste Stoere Keuken

Wat je ook wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt de robuuste stoere keuken geheel naar eigen smaak invullen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor bepaalde materialen of door de robuuste keuken te combineren met een andere keukenstijl.

Meer Inspiratie?

Wil je meer inspiratie? Vraag hieronder het gratis KeukenMagazine aan! Boordevol inspiratie, keukenstijlen, tips, en meer. Zo kan je thuis op je gemak oriënteren en je laten inspireren.

Uiteraard ben je ook altijd welkom in de grootste keukenshowrooms van Nederland. Bekijk hier de openingstijden, of maak hier een afspraak als je graag direct geholpen wilt worden. Onze ervaren adviseurs staan voor jou klaar, en de koffie natuurlijk ook!

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest