088 0101 200 [email protected]

De nostalgische keukens hebben een authentieke en warme uitstraling. Deze landelijke keukenstijl brengt de sfeer van weleer naar jouw woning en maakt van de keuken een gezellige en warme plek voor het hele gezin. Heerlijk voor het gezamenlijke ontbijt of om ’s avonds met vrienden en familie te kokkerellen.

nostalgische keukens

Warme Materialen en Natuurlijke Kleuren

In de nostalgische keuken heerst een warme sfeer. Dit komt natuurlijk ook terug in de gebruikte materialen en kleuren.  Hout en composiet zijn twee van de meest populaire materialen in de nostalgische keuken, bijvoorbeeld in de vorm van een houten aanrechtblad of een composiet keukenblad. Hout of een houtlook effect kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor de keukenkasten of het meubilair, zoals een grote en gezellige eettafel.

Qua kleurenpalet wordt er in de nostalgische keuken vaak gebruik gemaakt van rustige en natuurlijke tinten. Denk bijvoorbeeld aan magnolia, gebroken wit, lichte grijstinten of warme aardetinten. Uiteraard kan je er ook een volledig eigen draai aan geven! Een nostalgische keuken kan bijvoorbeeld een extra robuuste uitstraling krijgen door ook donkere kleuren te gebruiken. Avontuurlijk aangelegd? Dan is een frisse tint, zoals mintgroen, misschien wel uw perfecte kleur.

Decoratieve en Nostalgische Details

De landelijke keukenstijlen kenmerken zich door de nostalgische en gezellige elementen. Wandplanken of keukenkasten met transparante keukendeurtjes creëeren meer opbergruimte en zijn ook nog eens handig in het gebruik. Je ziet namelijk gelijk waar alles staat, wat een hoop zoekwerk kan besparen.

Kaderfronten geven aan elke keuken een nostalgische touch. Ook decoratieve en uitgesproken grepen zijn in de nostalgische keuken goed op hun plek. Wil je de landelijke stijl echt duidelijk aanzetten? Dan zijn ornamentele pilasters bijvoorbeeld een goede optie.

Andere populaire accessoires zijn haakjes waar je het kookgerei aan kunt hangen, maar ook bijvoorbeeld wijnrekken of handige mandjes in de open keukenkasten.

Landelijke Keukenapparatuur

In een landelijke keukenstijl komt stoere apparatuur goed tot zijn recht. Denk bijvoorbeeld aan een groot fornuis met meerdere pitten en een grote oven. Perfect om uitgebreid te koken of voor het bereiden van heerlijke taarten. Ook een brede schouw is in de nostalgische keuken zeer populair.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor inbouw keukenapparatuur met een modernere en strakkere uitstraling. Dit geeft een frisse afwisseling met de nostalgische details en geeft de keuken een eigen uitstraling.

Meer Inspiratie met Nostalgische Keukens?

 

nostalgische keukens nostalgische keukens nostalgische keukens nostalgische keukens

 

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest