088 0101 200 [email protected]

De strakke moderne keukens zijn sinds hun opkomst in de jaren ’90 waanzinnig populair. Dankzij hun minimalistische vormgeving is de moderne keukenstijl voor vrijwel elk interieur geschikt.

In deze blogpost leest u:

  • Hoe de moderne keuken eruitziet,
  • welke kleuren en materialen populair zijn,
  • het effect van een moderne keuken,
  • en voor welk interieur deze keukens geschikt zijn.

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag onder aan deze pagina het gratis KeukenMagazine aan, en laat u inspireren!

De Vormgeving van een Moderne Keuken

De moderne keukenstijl heeft over het algemeen een strakke en minimalistische vormgeving. In plaats van rondingen zien we vaak simpele, rechte lijnen.

Dit rechte lijnenspel komt ook terug in de afwerking en de gekozen apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan ingebouwde apparatuur, en greeploze of semi-greeploze keukendeuren.

Met de moderne snufjes van nu kunnen zelfs de afzuigkap of de stopcontacten volledig uit het zicht worden weggewerkt. Een echt walhalla voor de minimalisten!

moderne keuken kookeiland

Kleuren en Materialen in Moderne Keukens

De moderne keuken komt in alle soorten en maten voor. Ook qua kleuren is alles mogelijk! Zo worden deze keukens ontworpen in wat rustigere kleuren, zoals zwart, wit of aardetinten, maar ook fellere kleuren worden steeds populairder.

Steeds vaker zien we kekke keukendeurtjes in een trendy kleur, zoals rood of blauw. Vindt u dat te heftig, maar bent u toch op zoek naar iets anders? U kunt ook kiezen voor wat details in een frisse tint, zoals bijvoorbeeld rood of geel.

Met het aanrechtblad kunt u bij een moderne keuken alle kanten op. Mogelijke materialen zijn bijvoorbeeld bladen van metaal of roestvrijstaal, graniet, kunststof, natuursteen, composiet, corian, keramiek of zelfs glas.

Moderne keuken

Het Effect van een Moderne Keuken

Door de strakke vormgeving oogt een moderne keuken er open en ruimtelijk. Hierdoor oogt een kleinere ruimte groter. Dit maakt deze keukens erg geschikt voor kleinere woningen.

Maar ook in de grotere woning komt de moderne keuken goed tot zijn recht. Uw (woon)keuken zal groter lijken, en een strak lijnenspel geeft een rustige sfeer.

Moderne Keukens voor Elk Interieur

Uiteraard staan deze keukens geweldig in strakke en moderne appartementen. Toch is een moderne keuken ook geschikt voor huizen met een andere interieurstijl.

Een strak design kan bijvoorbeeld een leuk contrast vormen met een landelijk of vintage interieur. Is de rest van uw woning over het algemeen heel rustig? Dan kan een moderne keuken in een hip kleurtje ook een fleurig sfeertje toevoegen. Moderne keukens passen dus in elk interieur!

Conclusie

Een moderne keuken heeft een minimalistische en strakke vormgeving. Deze keukenstijl oogt ruimtelijk en open, en is daardoor geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes.

Dankzij de rustige uitstraling kunnen moderne keukens met zowel een strak als een landelijk interieur gecombineerd worden.

Meer inspiratie nodig? Vraag hieronder het gratis KeukenMagazine aan!

Moderne Keukens Nobilia

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest