088 0101 200 [email protected]

Industriële keukens, ook wel eens loft keukens genoemd, karakteriseren zich door een robuuste en stoere uitstraling. Vaak wordt er gebruik gemaakt van groffe materialen, zoals roestvrijstaal en beton.

Zichtbare pijpleidingen of een stukje ongeverfde muur? Het kan allemaal bij een industriële keuken. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over een perfecte afwerking, want juist een ruw randje geeft deze keukens hun eigen karakter.

In deze blogpost leest u:

  • Hoe de industriële keuken eruitziet,
  • en welke inrichting en accessoires goed in een industriële keuken passen.

Zoekt u meer inspiratie? We helpen u graag! Vraag onder aan deze blogpost het gratis KeukenMagazine aan, en vind eindelijk uw industriële droomkeuken!

Het Uiterlijk van de Industriële Keuken

De industriële keuken gaat verder dan enkel wat stoere keukenkasten. Deze keukenstijl kan worden doorgetrokken in alle aspecten, zoals de muren, het aanrechtblad en de vloer. Dankzij deze stoere look zijn industriële keukens een echte eye-catcher in uw woning.

Robuuste Afwerking

Robuust hoort bij een industriële keuken. Een ruw randje en groffe afwerking sieren deze keukenstijl. Strakke lijnen en een naadloze afwerking zijn allerminst nodig.

Buizen of kabels, indien veilig, kunnen gewoon open en bloot in het zicht. Krasje op het blad? In dit soort keukens zijn kleine beschadigingen eerder een toevoeging dan een afbraak. Door deze robuuste uitstraling wordt een industriële keuken zelfs mooier met de jaren.

Stoere Muren

Voor het geven van een robuust effect is de betonnen of bakstenen muur erg populair. U kunt hierin uw eigen draai geven, aangezien (bak)stenen in meerdere kleuringen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn.

Wilt u meer weten over stenen keuken achterwanden? Lees hier de blogpost Unieke Keuken Achterwanden voor meer informatie en inspiratie.

Vindt u een stenen achterwand net wat te druk? Ook een betonnen of cement muur doen het in de robuuste industriële keukenstijl erg goed.

industriële baksteen keukenachterwand

Industriële Aanrechtbladen

Het aanrechtblad van een industriële keuken kan volledig naar smaak worden ingericht. Er zijn diverse soorten bladen die een mooie, robuuste toevoeging zijn aan deze keukenstijl.

Momenteel zijn bladen van beton of roestvrijstaal erg populair. Ook een composiet aanrechtblad, dat in meerdere kleuren verkrijgbaar is, kan de industriële uitstraling goed complimenteren.

Ook de Vloer is Stoer

Bij een industriële keuken past eigenlijk van alles. Houdt u van tegels? U kunt kiezen voor een stoere tegel in aardse tinten, maar ook voor klassieke kleuren, zoals zwart of grijs. Een wat robuuster parket staat tevens prachtig.

Avontuurlijk ingesteld? Of wilt u echt iets anders? Een RVS vloerlaag met wafelmotief kan een zeer bijzondere – en gedurfde – toevoeging zijn.

industriële keukens

Een Industriële Keuken Inrichten

Naast het kiezen van de keukenkasten en het aanrechtblad, zijn natuurlijk ook de keukenaccessoires van belang, zoals bijvoorbeeld de verlichting en de apparatuur.

Houdt u van erg stoer? Kies dan voor zwaardere en robuustere accessoires. Voor een rustigere look kunt u de industriële elementen juist combineren met wat lichtere of minder opzichtige accessoires.

Industriële Verlichting

In elke keuken brandt een lampje, zo ook in de industriële keuken. Verlichting is zowel praktisch als decoratief en kan veel toevoegen aan de sfeer en uitstraling van een keuken.

Industriële lampen geven veel ruimte voor creativiteit. Het kan simpel en stoer, bijvoorbeeld met kale peertjes. Netjes ophangen hoeft niet, ongelijke hoogtes en zichtbare bekabeling is juist helemaal in stijl.

Indien u meer power zoekt, ga dan voor robuuste stalen lampen. Deze worden vervaardigd met stoere kappen die verkrijgbaar zijn in verschillende formaten, variërend van klein tot zeer groot. Bevestig ze met zware kettingen aan het plafond en de industriële uitstraling komt u gelijk tegemoet.

Creatief ingesteld? Laat uw geest de vrije loop! Verstop de peertjes bijvoorbeeld in een kaasrooster voor een uniek effect.

industriële lampen

Industriële Apparatuur

De juiste apparatuur in een industriële keuken kan veel doen voor de stoere en robuuste sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een grote stalen afzuigkap, roestvrijstalen huishoudelijke apparatuur en een stoer fornuis met gietijzeren pannendragers.

Toch hoeft niet alle apparatuur zwaar en grijs te zijn. Een retro koelkast in een kekke kleur is een frisse toevoeging en zal uw keuken laten sprankelen.

Industriële Keukenaccessoires

Ook de keukenaccessoires kunnen stoer zijn. Trotse eigenaar van een goed messenset? Hang ze bijvoorbeeld aan een magnetische strip bij het aanrecht! Dit geeft een krachtige uitstraling en is ook nog eens handig met koken. Ander keukengerei, zoals spatels of soeplepels, kan in het zicht worden opgehangen. Wederom altijd binnen handbereik en perfect voor de industriële sfeer.

industriële keuken

Conclusie

Een industriële keuken is stoer en robuust, en dat zien we ook terug in de details. Van een nonchalante afwerking en het stukje ongeverfde muur, tot de stalen keukenapparatuur en stoere accessoires.

Meer industriële inspiratie zien? Vraag hier uw gratis Inspiratie KeukenMagazine aan, en vindt ook uw droomkeuken!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest