088 0101 200 [email protected]

Hoogglans keukens geven een moderne, strakke en chique look. De glanzende afwerking heeft een luxe uitstraling, waardoor een hoogglans keuken echt de blikvanger van uw woning wordt. Maar welke voordelen heeft een hooglans keuken nog meer? En zijn er eigenlijk ook nadelen?

We bespreken ze in deze blogpost! U leest onder andere:

  • waarom hoogglans keukens in elk interieur passen,
  • hoe een hoogglans keuken bijdraagt aan een goede hygiëne,
  • en waarom hoogglans keukens een ruimte groter doen lijken.

Zoekt u meer hoogglans keukens inspiratie? Vraag dan onder aan deze blogpost het Gratis KeukenMagazine aan!

Voordelen van een Hoogglans Keuken

1 – Een hoogglans keuken past in elk interieur.

Men denkt bij een hoogglans keuken vaak gelijk aan een modern een strak interieur. Toch kan een hoogglans afwerking in meerdere interieurs tot zijn recht komen. Heeft u een landelijke woning, maar droomt u van een hoogglans keuken? Juist deze combinatie van stijlen zorgt voor een verfrissend en verrassend interieur.

Ook zijn hoogglans fronten in een groot scala aan kleuren verkrijgbaar, waardoor ze naar elke woning aan te passen zijn. Zo kan een donker interieur opgefleurd worden door een hoogglans keuken in een lichte tint. Avontuurlijk aangelegd? De hoogglans fronten zijn er ook in wat gewaagdere kleuren, zoals bijvoorbeeld rood of licht blauw.

2 – Hoogglans keukens hebben een luxe en ruimtelijke uitstraling.

De luxe uitstraling komt door de gelakte en glanzende fronten. Waar u deze keukens ook plaatst, het chique straalt er van af.

De ruimtelijke uitstraling komt door de lichtweerkaatsing. Doordat de fronten een glad oppervlak hebben, wordt er meer licht weerkaatst, waardoor de ruimte groter oogt.

Nadelen van een Hoogglans Keuken

1 – Hoogglans keukens zijn zeer gevoelig voor vlekken.

Helaas is dit een groot nadeel van hoogglans keukens. Glanzend materiaal vlekt nou eenmaal wat makkelijker. Vooral bij greeploze keukens gebeurt dit snel, daar de kasten en lades met de handen op het front geopend worden.

Gelukkig zijn hoogglans fronten erg makkelijk in de reiniging. Als u de vlekken echt storen vindt, is een dagelijks rondje met een vochtig microvezel doekje vaak genoeg. Dit draagt ook nog eens bij aan een goede hygiëne!

Nog een tip? Probeer direct zonlicht op uw hoogglans keuken zo veel mogelijk te vermijden. In een zonnestraal vallen vetvlekken namelijk nog veel meer op.

2 – Beschadigingen zijn sneller zichtbaar op hoogglans fronten.

De top laag van een hoogglans front is de laag die het front die kenmerkende glanzende afwerking geven. Indien dit laagje wordt beschadigd, aangetast, of ingedeukt, zal dit duidelijk zichtbaar worden op het front.

Goedkopere hoogglans keukens gebruiken voor de toplaag een folie. Deze oogt prachtig, maar kan bij grof gebruik vrij makkelijk beschadigen. Hoogglans keukens met lak zijn doorgaans een stuk prijziger, maar een gelakt front kan vaak ook meer hebben.

Daarom is het vooral bij hoogglans belangrijk om de kwaliteit af te stemmen op uw benodigdheden. Heeft u een druk huishouden, met kinderen, een hond en een krab-grage kat? Dan is lak waarschijnlijk een betere optie. Woont u in een klein rustig gezin? Dan zal ook hoogglans folie jarenlang pronken in uw keuken.

hoogglans keukens

Conclusie

Een hoogglans keuken past in elk interieur dankzij het breed scala aan kleuren. Ook heeft deze keukenstijl een luxe en ruimtelijke uitstraling. Helaas vergen hoogglans fronten wel regelmatige poetsbeurten.

Heeft u nog vragen, of wilt u maar hoogglans advies? Onze ervaren adviseurs – en de koffie – staan natuurlijk altijd voor u klaar. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als u graag direct geholpen wilt worden.

Meer Inspiratie? Gratis KeukenMagazine!

Wilt u meer hoogglans – en andere keukenstijlen – inspiratie? Vraag hier ons nieuwste gratis KeukenMagazine aan! Vol keukens, ideeën, tips, keuzemogelijkheden en meer.

hoogglans keukens

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest