088 0101 200 [email protected]

Greeploze keukens kunnen omschreven worden als een moderne keukenstijl, met strakke lijnen en een minimalistische afwerking. Deze keukens zijn te herkennen aan, zoals de naam al zegt, de greeploze fronten. Geen knoppen of handgrepen, want less is more bij deze keukenstijl.

In deze blogpost leest u:

  • hoe greeploze keukendeuren werken,
  • het verschil tussen greeploze en semi-greeploze fronten,
  • en de voor- of nadelen van greeploze keukens.

Hoe Werkt een Greeploze Keukendeur?

Greeploze keukendeuren gaan open door middel van een trek of een push-to-open systeem.

Treksysteem

Wanneer de deurtjes of ladefronten wat langer worden gemaakt dan de kasten zelf, ontstaat er een rand die makkelijk vast te pakken is voor het openen of sluiten van de deur of lade. Deze randen komen zowel met een rechte als een schuine afwerking tegen.

Het voordeel van het treksysteem is de makkelijke werking en het feit dat er geen techniek kapot kan gaan. Het nadeel is wel dat bij dit systeem een horizontale rand overblijft bij meerdere lades onder elkaar, daar u anders de lade niet meer openkrijgt.

Let bij het uitkiezen van een treksysteem dat u gemakkelijk en comfortabel de lade open kan trekken. Sommige systemen zijn korter dan andere, wat bij grote handen of lange nagels een probleem kan zijn.

Push-to-open systeem

Push-to-open is een speciaal druksysteem. Met een kleine duw tegen de hoek van het deurtje of lade, wordt deze door middel van een veertje open gedaan.

Het voordeel van push-to-open is dat deze keukens geheel greeploos zijn. Wel kan het systeem even wennen zijn. Ook zijn de push-to-open veertjes wat gevoeliger, waardoor het systeem af en toe even kan haperen.

greeploze keuken met eiland en houtlook

Greeploze keuken met treksysteem, te zien aan de rand onder het keukenblad en tussen de lades.

greeploze keuken met push-to-open

Greeploze keuken met push-to-open systeem.

Het Verschil Tussen Greeploos en Semi-Greeploos

Een greeploze keuken heeft geen grepen, anders dan de fronten en, indien nodig, een push-to-open systeem.

Bij een semi-greeploze keuken zijn de grepen op een minimalistische en haast onzichtbare manier verwerkt in de keukendeuren. Deze keukens hebben nog steeds de strakke lijnen, maar ook het gemak van een greep. Voor een egalere en minimalistischere look kunnen de handvaten worden ingefreesd in dezelfde kleur als het front.

Voor- en Nadelen van Greeploze Keukens

Voordelen

Een voordeel van deze keukenstijl is allereerst het strakke design en de minimalistische afwerking. Dit geeft de keuken een luxe en ruimtelijke uitstraling. Vooral in kleinere keukens komt dit goed van pas.

Door het ontbreken van handvaten is het schoonmaken van de fronten ook een stuk makkelijker. U haalt namelijk makkelijker een doekje over de deuren.

Het feit dat er geen handvaten zijn voegt ook een stukje veiligheid toe. Zo kunnen kinderen zich minder makkelijk per ongeluk stoten. Ook fragiele kleding zal minder snel ergens aan blijven haken.

Nadelen

Het nadeel van een greeploze keuken is dat u bij het openen of sluiten van de kasten de fronten aan moet raken. Dit kan vetvlekken veroorzaken, vooral bij keukens met een hoogglans of matte afwerking.

Ook kan het greeploze push-to-open of treksysteem even wennen zijn. Niet iedereen zal dit fijn vinden in hun toekomstige keuken.

Meer Inspiratie met het Gratis KeukenMagazine!

Wilt u nog meer keuken inspiratie? En lekker vanuit het gemak van uw woonkamer oriënteren? Vraag dan hier het Gratis KeukenMagazine aan! Boordevol inspiratie, tips, keukenstijlen, en meer!

greeploze keuken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest