088 0101 200 [email protected]

Comfort keukens maken het leven gemakkelijker. Deze keukens zijn speciaal uitgerust met allerlei slimme en ergonomische oplossingen, om zo voor een ultiem gebruiksgemak te zorgen.

In deze blogpost leest u:

  • Wat een comfort keuken is,
  • waarom een comfort keuken kiezen verstandig is,
  • welke oplossingen en systemen u in een comfort keuken kunt plaatsen,
  • dat een comfort keuken ook mooi is,
  • en meer informatie over een hoog-laag of aangepaste keuken.

Liever een comfort keuken in het echt zien? Bekijk hier onze filialen en openingstijden, of maak direct een afspraak!

Wat is een Comfort Keuken?

Comfort keukens maken het leven gemakkelijker. Dankzij speciale innovaties en ergonomische totaaloplossingen worden de handelingen in deze keukens voorzien van extra comfort.

Maar elk mens is natuurlijk anders, elk mens heeft andere behoeftes. Daarom draaien comfort keukens – naast gebruiksgemak – ook volledig om personalisatie. Een comfort keuken wordt dus niet alleen voor uw woning ontworpen, maar ook speciaal voor u.

Waarom een Comfort Keuken?

De keuken is een belangrijke plaats in de woning. We maken er namelijk dagelijks gebruik van. Juist daarom is het extra belangrijk om te kiezen voor een keuken met een goede bewegingsvrijheid en ultiem gebruiksgemak.

Vooral wanneer we een dagje ouder worden, of meer moeite hebben met bepaalde bewegingen, kan een comfort keuken de perfecte uitkomst bieden.

Een comfort keuken is daarbij niet alleen fijner in het gebruik, maar ook veiliger. Daar u minder inspanning hoeft te leveren, bijvoorbeeld voor het openen van lades of het uitladen van de vaat, wordt de kans op ongelukjes kleiner.

Ergonomische Comfort Oplossingen

De comfort keuken zit vol innovaties en snufjes om het dagelijkse gebruiksgemak een stuk comfortabeler en veiliger te maken. Hieronder vindt u een overzicht van enkele mogelijkheden.

Benieuwd naar alle comfort oplossingen? Onze speciaal getrainde adviseurs gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Zo haalt u zeker het onderste uit de kan – en uw keuken!

Apparatuur Ingebouwd op Hoogte

Een grote toevoeging aan het comfort van de keuken is het inbouwen van de apparatuur op de meest ergonomische en gebruiksvriendelijke hoogte. Dit verschaft optimaal comfort, daar men niet hoeft te bukken of boven het hoofd hoeft te grijpen.

Een goed voorbeeld is de vaatwasser op hoogte. Deze vaatwassers worden hoger geplaatst dan gebruikelijk, waardoor het in- en uitladen van de vaat een stuk comfortabeler gaat.

Er bestaan zelfs speciale vaatwassers die de onderste mand omhoog laten komen tijdens het in- of uitladen. Zoals slogan van De Belastingdienst ooit was: Leuker kunnen we het – doen van de vaat – niet maken, wel makkelijker!

Schuin Aanrecht

Het aanrecht kan schuin worden afgewerkt in plaats van met rechte keukenkasten. Dit maakt het mogelijk om een kruk of barstoel bij het aanrecht te zetten. Handig als u bijvoorbeeld snijwerk vanuit een zittende positie wilt kunnen doen. Zo worden knieën en rug ontlast.

Comfort Keukens

Ergonomische Opbergsystemen en Keukenkasten

Qua keukenkasten zijn er tal van slimme én ergonomische opbergsystemen. Hoekkasten kunnen uitgerust worden met een draaicarrousel. Dit zijn draaiende en uittrekbare systemen die met weinig kracht volledig tevoorschijn komen. Zo hoeft u niet te bukken om bij de achterste pannen te komen.

Keukenkasten kunnen worden geleverd met makkelijke sluitsystemen. Zo kunnen lades of deurtjes worden geopend met een simpele druk op het front, en met een zacht duwtje weer worden gesloten. Dit is niet alleen comfortabeler, maar voorkomt ook dat de lades of deuren te hard dichtslaan!

Hoge kasten kunnen worden uitgerust met draaibare of uittrekbare vakken. Bij het openen van de kast komt het vak dan naar voren en omlaag, waardoor de inhoud makkelijker te bereiken is.

hoog laag keukens

Ergonomische Apparatuur

Keukenapparatuur wordt met de jaren steeds gebruiksvriendelijker. De nieuwste modellen brengen naast goede functies namelijk ook het beste comfort, zoals bijvoorbeeld de bovengenoemde vaatwasser met een omhoogkomende mand.

Naast deze ergonomische vaatwassers bestaan er nu ook ovens met een deur die terug schuift tijdens het openen. Het pakken van een warme en zware schaal gaat dan een stuk makkelijker, daar er geen hete deur meer tussenzit. Dit verlaagt dan automatisch het risico op brandwonden.

Comfortabel Mooi

Een goede keuken is comfortabel, functioneel, en natuurlijk ook een lust voor het oog. Maar betekent een keuken gemaakt voor comfort dat er dan gelijk minder mogelijkheden zijn qua stijl, kleur of materiaal? Absoluut niet!

Qua keukenstijl, kleur én materiaal zijn óók bij een comfort keuken de mogelijkheden haast oneindig. Zo passen ze zowel perfect bij u als bij uw interieur.

Hoog-Laag en Aangepaste Keukens

Voor mensen met een handicap of een beperking is bewegingsvrijheid net zo belangrijk. Helaas zijn de meeste keukens in Nederland niet samengesteld om iedereen hetzelfde gebruikersgemak te verzorgen. Daardoor kan iemand met een handicap niet van alle voorzieningen in de keuken gebruik maken, waardoor de zelfstandigheid en bewegingsvrijheid worden beperkt.

Daarom zijn er speciale hoog-laag en aangepaste keukens. Deze kunnen ook voorzien worden van allerlei comfort oplossingen, en worden tegelijkertijd dat elk gezinslid gebruik kan maken van de keuken, ongeacht lengte, bewegingsvrijheid, etc. Zo kan werkelijk iedereen vol genieten van de voorzieningen in de keuken.

Conclusie

Comfort keukens zitten vol innovatieve snufjes en slimme ontwerpen om het dagelijkse gebruik van de keuken nóg gemakkelijker en comfortabeler te maken. Van vaatwassers op hoogte tot speciaal ontworpen aanrechtbladen om aan te kunnen zitten, alles is mogelijk.

Benieuwd naar hoe uw comfort keuken eruit zou zien? Of wilt u graag extra gemak in uw eigen keuken? De ervaren en speciaal getrainde adviseurs van Keukenwarenhuis.nl gaan graag met u in gesprek om de opties te bespreken. Bekijk hier onze filialen en openingstijden, of maak hier direct een afspraak.

Tot ziens in de showroom!

comfort keukens

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest