088 0101 200 [email protected]

Boerderij keukens zijn het pronkstuk van de verbouwde boerderij. Deze nostalgische woningen zijn over het algemeen erg ruim, en hebben vaak een open indeling. Perfect dus oor een uitgebreide – en vooral grote – woonkeuken.

Een woonboerderij biedt daardoor meestal voldoende ruimte voor alle keukenopstellingen, waardoor het veel vrijheid heeft in jouw keuze. Van een eiland keuken met aangebouwde bar, tot een uitgestrekte parallel keuken, het past allemaal.

In deze blogpost lees je:

  • hoe de boerderij keuken eruitziet,
  • dat een nostalgische keukenstijl ook prachtig is bij andere interieurstijlen,
  • en welke opstellingen goed bij een boerderij keuken passen.

Wil je meer inspiratie? Vraag dan onder aan deze blogpost het gratis KeukenMagazine aan!

De Landelijke Boerderij Keuken

In een opgeknapte boerderij heerst vaak de nostalgische sfeer van weleer. Denk bijvoorbeeld aan een rieten dak en een nostalgisch interieur. Dit wordt vaak ook weerspiegeld in de keuken. Een landelijke of nostalgische keukenstijl sluit namelijk naadloos aan bij de rustieke houten balken in het plafond.

Bij deze nostalgische keukenstijlen binnen de boerderij keukens wordt vaak veel gebruik gemaakt van hout. Bijvoorbeeld met een houten keuken of door een houten aanrechtblad te plaatsen. De fronten van de keukendeurtjes zijn meestal wat groffer, en hebben veel decoratieve elementen, zoals een kader in het deurtje en sierlijke handgrepen.

boerderij keuken

Landelijke boerderij keuken met rustieke en nostalgische elementen.

Boerderij keuken met kaderdeuren.

Boerderij keuken met kaderdeuren.

Boerderij Keukens met een Twist

Een andere fraaie mogelijkheid is een variatie van verschillende stijlen. Een landelijk interieur hoeft niet per se ook een landelijke keuken te betekenen, net als dat een modern interieur ook niet doorgetrokken hoeft te worden naar de keuken.

Het combineren van verschillende stijlen kan een verrassend en fris effect geven. Ook kan je hierbij jouw eigen draai aan een bestaande woning geven. Denk bijvoorbeeld aan een moderne, hoogglans zwarte keuken, in een rustiek en aards interieur.

Of geef een gemoedelijke draai aan een strak interieur met een gezellige landelijke keuken in aarde tinten. Tevens kan je in dezelfde keuken zowel moderne als nostalgische elementen combineren. Alles is mogelijk!

landelijke keuken

Landelijke boerderij keuken met een modern greeploos keukeneiland.

Opstelling van een Boerderij Keuken

Doordat een boerderij meestal veel ruimte biedt, zijn alle mogelijke opstellingen geschikt voor de boerderij keuken. Zowel een lange, rechte of parallel keuken, maar ook grotere opstellingen zoals de G-Keuken of de Y-Keuken, komen hier volledig tot hun recht.

Let bij het kiezen van een opstelling wel of alle nodige aansluitingen mogelijk zijn. Een kookeiland met spoelbak heeft bijvoorbeeld ook een verbinding op de waterleidingen nodig. Hetzelfde geldt voor sommige afzuigkappen, tenzij gekozen wordt voor een afzuigkap die bijvoorbeeld in het blad verwerkt is.

nostalgische keukens

Stoere boerderij keuken met keukeneiland en bar.

Conclusie

Een boerderij keuken combineert stoere en aardse elementen met de nostalgische en gezellige sfeer van weleer. Ga voor een landelijk interieur in een verbouwde boerderij, of combineer deze keukenstijl juist met moderne elementen voor een verfrissend effect.

Meer Inspiratie?

Vraag hier het gratis KeukenMagazine aan! Boordevol inspiratie, tips, keukenstijlen, en meer. Zo kan je lekker thuis op de bank op je gemak inspiratie opdoen en oriënteren.

Wil je graag wat landelijke boerderij keukens in het echt zien? Je bent altijd welkom in de grootste showrooms van Nederland. Bekijk hier onze openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak. De koffie staat klaar!

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest