088 0101 200 [email protected]

Is een keukeneiland helemaal uw ding, en bent u op zoek naar een echte showsteler? Dan past de revolutionaire Y-keuken van Ballerina gegarandeerd in uw straatje.

Deze keukenvorm biedt een perfecte samensmelting van functionaliteit, opbergruimte en design. Tevens zorgt de vorm voor een open woonstijl. Geniet rondom het kookeiland van een goed gesprek onder het genot van een drankje, zelfs tijdens het koken.

In deze blogpost leest u:

  • Waar de Y-keuken vandaan komt,
  • hoe de Y-keuken eruit ziet,
  • waar u de Y-keuken kunt plaatsen,
  • en op welke wijze u dit revolutionaire keukeneiland optimaal inricht.

Wilt u de Y-Keuken graag met eigen ogen zien? U bent altijd welkom bij ons in de showroom!

Waar Komt de Y-Keuken Vandaan?

De Y-Keuken werd door Michael Hilgers ontworpen voor de keukenfabrikant Ballerina. Hilgers heeft al meerdere prijzen en awards gewonnen voor zijn interieur en meubel ontwerpen, en dit vernieuwde keukeneiland past daar perfect tussen.

Ballerina omschrijft deze keuken als een ‘communicatief centrum’ en een ‘consumenten-gericht design’. Oftewel, de perfecte plek om samen te komen, te koken, te babbelen, en vooral genieten van de gezelligheid.

Hoe is de Y-Keuken Gevormd?

De Y-keuken karakteriseert zich, zoals de naam zegt, door de vernieuwende Y-vorm. Dankzij dit ontwerp is het mogelijk om met meerdere mensen en aan diverse zijdes van het eiland te werken, te staan, maar vooral te genieten.

Open en Ruimtelijk

De open opstelling van de Y-keuken oogt heel uitnodigend en toegankelijk. De perfecte locatie voor een snel ontbijt of een kleine borrel tijdens het voorbereiden van het diner.

Y-Keuken

Waar wordt de Y-Keuken Geplaatst?

Net als een klassiek keukeneiland kan dit ontwerp zowel vrijstaand als tegen een wand worden geplaatst. De keuze is volledig afhankelijk van uw persoonlijke smaak, en natuurlijk de beschikbare ruimte.

In een kleinere keuken zal de Y-Keuken eerder tegen een wand geplaatst moeten worden, al kan dit in een ruime keuken natuurlijk ook. Één ding is echter zeker: of u de keuken nou vrijstaand of tegen een muur neerzet, het zal sowieso het gezellige middelpunt van uw keuken worden!

Y-Keuken Indelen: Waar Moet Ik Op Letten?

Dankzij het grote formaat is het mogelijk om zowel de spoelbak en de kookplaat op het eiland te plaatsen. U kunt zelfs een kleine koelkast onder het aanrecht plaatsen! Maar dat alles past zorgt niet automatisch voor optimale functionaliteit. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de plaatsing van de keukenapparatuur.

De indeling is uiteraard afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar voor het kookgenot is het belangrijk om meerdere zaken mee te nemen. Velen vinden het tijdens het koken bijvoorbeeld handig om de spoelbak, kookplaat en koelkast dicht bij elkaar te hebben.

Gaat u het eiland tegen de wand plaatsen? Vergeet dan niet dat u, afhankelijk van de plaatsing van de apparatuur, juist veel of weinig tripjes om het eiland heen zal moeten maken.

Wilt u contact houden met uw gasten tijdens het koken? Plaats dan de kookplaat in de richting van het woongedeelte.

Conclusie

De Y-Keuken is een prachtig en revolutionair keukeneiland. Deze showsteler maakt van uw (woon)keuken een echt middelpunt vol gezelligheid.

Wilt u deze keukenopstelling graag met eigen ogen zien? Wij hebben ze in de showrooms staan! Bekijk hier de openingstijden of maak gelijk een afspraak.

y-keuken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest