088 0101 200 [email protected]

De rechte keuken is de basis van alle keukenopstellingen. Dankzij de compacte vorm passen rechte keukens in vrijwel elke ruimte, en zijn ze handig en overzichtelijk in het gebruik. Benieuwd naar alle pluspunten van een rechte keuken?

In deze blogpost vindt de 4 grootste voordelen van een rechte keuken, namelijk:

  • dat rechte keukens in vrijwel elke ruimte en woning passen,
  • waarom rechte keukens ruimte besparen,
  • hoe een rechte keuken handig in het gebruik is,
  • en waarom rechte keukens vaak goedkoper zijn dan andere opstellingen.

Heeft u al een rechte keuken? Hier leest u de beste tips voor het indelen en inrichten van uw keuken.

1 – Rechte Keukens Passen In Elke Woning

Door de simpele vorm zijn rechte keukens voor alle woningen geschikt. Of de beschikbare muur nou 2 of 8 meter lang is, een rechte keuken kan altijd.

Hierdoor is een rechte keuken een goede optie voor kleinere woningen, maar ook voor erg smalle ruimtes. Met een rechte keuken maakt u dan optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Tevens is de rechte keuken als bijkeuken of kleine buitenkeuken een geschikte keukenvorm.

2 – Een Rechte Keuken Bespaart Ruimte

Een groot voordeel van een rechte keuken is dat deze keukenopstelling relatief weinig ruimte inneemt, daar deze keukens maar tegen één wand geplaatst worden.

Vooral bij kleine of langwerpige ruimtes komt dit goed van pas. Zo  kan de ene wand namelijk maximaal benut worden, maar houdt u tegelijkertijd ook genoeg loop- en werkruimte over.

rechte keukens

rechte keukens

3 – Rechte Keukens Zijn Overzichtelijk en Praktisch

Een ander voordeel van de rechte keukenopstelling is dat al het werk aan één enkele zijde gebeurt. Zo heeft u tijdens het koken alle keukenbenodigdheden altijd bij de hand.

Dit werkt snel en efficiënt, daar u niet van de ene naar de andere kant van de keuken hoeft te lopen voor bijvoorbeeld de spoelbak of kookplaat.

Bent u van plan om een hele lange rechte keuken te nemen? Het is aan te raden om de spoelbak, koelkast en kookplaat bij elkaar in de buurt te plaatsen.

4. Een Rechte Keuken Is Goedkoop

Over het algemeen zijn rechte keukens goedkoper dan andere keukenopstellingen. De rechte keuken is namelijk makkelijker te plaatsen en vereist een korter en simpeler keukenblad.

Uiteraard is de uiteindelijke prijs afhankelijk van de gekozen materialen en apparaten. Maar als nog geldt dan, dat een rechte keuken makkelijker te monteren is.

Conclusie

De 4 grootste voordelen van een rechte keuken zijn de ruimtebesparing, het overzicht, en de prijs. Tevens is de rechte keukenvorm voor vrijwel elke ruimte geschikt, en daardoor ook een goede keus voor kleinere woningen.

Meer Rechte Keukens Inspiratie?

Zoekt u een rechte keuken, en wilt u graag meer inspiratie op doen? U bent altijd welkom in onze showrooms. Bekijk hier de openingstijden en filialen, of maak hier een afspraak als u graag gelijk geholpen wilt worden.

Alvast lekker op uw gemak thuis oriënteren? Vraag dan ons gratis KeukenMagazine aan. Boordevol inspiratie, keukenstijlen en meer.

rechte keuken

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest