088 0101 200 [email protected]

Parallel keukens worden gevormd door twee rechte keukens die tegenover elkaar geplaatst zijn. Zo is er aan beide kanten een werkplek. Handig als u graag uitgebreid of met meerdere mensen wilt koken. Door de extra ruimte is er ook meer plek voor bijvoorbeeld keukenapparatuur of keukenkasten.

In deze blogpost leest u:

  • Waar u op moet letten bij het indelen van een parallel keuken,
  • in welke ruimtes parallel keukens het beste tot hun recht komen,
  • en hoe een parallel keuken met een keukeneiland kan worden geplaatst.

Hoe Deel Ik Een Parallel Keuken In?

De indeling van een parallel keuken kan geheel naar eigen smaak gedaan worden. Wel wordt er bij het inrichten aangeraden om de koelkast, spoelbak en kookplaat niet te ver uit elkaar te zetten. Het voordeel van deze opstelling is dat deze elementen ook tegenover elkaar geplaatst kunnen worden. Even draaien en alles is binnen handbereik!

Om voldoende loop- en bewegingsruimte te houden wordt er geadviseerd om een afstand rond de 2 meter tussen twee keukenblokken te houden. Zo kunt u nog steeds de keuken in of uit lopen als bijvoorbeeld de vaatwasser open staat, of wanneer iemand anders net een broodje aan het smeren is.

In Welke Ruimte Past een Parallel Keuken?

In een korte maar enigszins brede ruimte kan een parallel keuken uitkomst bieden. Er kan dan namelijk aan elke wand een rechte keuken worden geplaatst, waardoor er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Uiteraard is een lange en brede ruimte ook uitstekend geschikt voor een parallel keuken. Dit geeft enkel extra werk- en opbergruimte!

In hele brede ruimtes kan er zelfs nog een kleine eettafel in de tussenruimte. Dit geeft hetzelfde open en gezellige gevoel als een woonkeuken. Let wel, er wordt geadviseerd om minstens 2 meter vrije ruimte te houden tussen de twee zijkanten.

Heeft de keuken een uitgang, bijvoorbeeld tot de patio of de tuin? Een parallel keuken benut optimaal de ruimte maar laat tevens de doorgang vrij.

parallel keukens

Parallel keuken met deuren naar de tuin.

Parallel Keukens met een Keukeneiland

In een grotere en open ruimte, zoals bij een woonkeuken, kan ook voor een schiereiland worden gekozen. Dit is eigenlijk een combinatie tussen een rechte keuken (tegen de achterste wand) en een schiereiland dat daar tegenover wordt geplaatst.

Het schiereiland kan dan functioneren voor het afwassen of koken, bijvoorbeeld door er een spoel- of kookeiland van te maken. Een eiland met apparatuur heeft echter wel speciale benodigdheden, zoals elektra of leidingen. Wilt u hier graag meer informatie over, of simpelweg op zoek naar inspiratie? Kijk dan eens bij de blog over eiland keukens.

Conclusie

Een parallel keuken wordt opgemaakt door twee rechte keukens die tegenover elkaar worden geplaatst. Er wordt geadviseerd om wel rond de 2 meter aan tussenruimte te houden. Heeft u een woonkeuken of grote ruimte? U kunt dan ook kiezen voor een rechte keuken met een schiereiland.

Zoekt u een parallel keuken? Of wilt u graag meer informatie of inspiratie? Onze ervaren adviseurs staan altijd voor u klaar in de grootste keukenshowrooms van Nederland. Bekijk hier onze filialen en openingstijden, of maak direct een afspraak.

parallel keuken met schiereiland

Parallel keuken met schiereiland.

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest