088 0101 200 [email protected]

Een modulaire keuken staat voor flexibiliteit. Deze vrijstaande keukens hebben een simpel ontwerp en zijn opgebouwd uit diverse, kant-en-klare keukenkastjes en vrijstaande keukenaccessoires. Meer weten over o.a. het ontwerp en de inrichting van een module keuken? We vertellen het je graag in deze blogpost!

Wat Is Een Modulaire Keuken?

Een modulaire keuken verschilt van een gewone keuken in het feit dat die is opgebouwd met kant-en-klare modules. Deze modules kan je geheel naar eigen wens combineren. Zo is het mogelijk een modulaire keuken geheel naar eigen smaak in te delen en optimaal aanpassen aan de ruimte waarin de keuken komt te staan. Niet tevreden, gaat je verhuizen, of simpelweg toe aan iets nieuws?? Dan kan je de module keuken gemakkelijk zelf opnieuw inrichten.

Module Keuken Inrichten

De modulaire units kan je naar uw eigen smaak en ruimte ontwerpen. Echter is een keuken natuurlijk pas compleet met de bijpassende keukenapparatuur en keukenacessoires!

Modulaire Keukenapparatuur

Kenmerkend voor een module keuken is de modulaire keukenapparatuur. Over het algemeen spreken we dan over vrijstaande apparatuur, zoals bijvoorbeeld een stoer fornuis. Een fornuis bestaat uit een oven en een kookplaat. Tevens kan dit apparaat naar eigen wens ingedeeld worden.  Onmisbaar is dan tevens de vrijstaande koelkast of koelvriescombinatie om de levensmiddelen te bewaren. Wil je extra comfort? Dan kan je de modulaire keuken aanvullen met een vrijstaande magnetron. Handig als je snel een hapje wilt verwarmen, maar niet wilt wachten op de oven.

Toch hoeft de modulaire keukenapparatuur niet per se vrijstaand te zijn. Je kan ook kiezen voor gespecialiseerde units, zoals bijvoorbeeld een kookmodule of een koelmodule. Dit is een rij van kant-en-klaar keukenkastjes met bijvoorbeeld een ingebouwde oven, ingebouwde kookplaat, en/of een ingebouwde koelkast. Net zo handig in het samenstellen als vrijstaande apparatuur, en perfect wanneer je vrijstaande apparatuur minder mooi vindt.

Modulaire Keukenacessoires

Jouw modulaire keuken maakt je compleet met modulaire keukenaccessoires. Onmisbaar in de keuken zijn natuurlijk de spoelbak en de kraan. Hiervoor bestaan speciale spoelmodules, oftewel een rij van losse keukenkastjes met een ingebouwde spoelbak en een kraan.

Speciaal voor keukenlades bestaan er vele praktische en modulaire opbergsystemen. Hiermee kan je snel en gemakkelijk de lades modulair inrichten, bijvoorbeeld met een speciale sectie voor pannen en een ingerichte besteklade. Net als bij de kastmodules geldt: niet tevreden, gewoon herindelen!

modulaire keuken

Voordelen van een Modulaire Keuken

  • Voordelige keuken ‘op maat’.
  • Biedt veel flexibiliteit.
  • Verhuisbaar en wijzigbaar.
  • Aan te vullen met vrijstaande apparaten.
  • Speciale kook- of spoelmodules verkrijgbaar.
  • Geheel naar eigen smaak en ruimte te personaliseren.

Module Keuken Aanschaffen? Let Hier Goed Op!

Denk goed na over het ontwerp van de modulaire kasten. Indien je zelf aan de slag gaat en losse kasten bijeen koopt, bestaat de kans dat je er bij plaatsing achterkomt dat de opstelling in het dagelijkse leven niet zo handig is. Bijvoorbeeld omdat er te veel lades zijn en geen grote kasten, of omdat de spoelbak en het fornuis te ver uit elkaar staan.

Tevens is het van belang om voor goede kwaliteit te gaan. Vooral wanneer je van plan bent de keuken zelf te monteren en te herplaatsen, zijn degelijke keukenkasten van belang.

module keuken modulaire keukens

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest