088 0101 200 [email protected]

De hoekkeuken, ook wel L-keuken genoemd, is één van de meest populaire keukenopstellingen. Deze keukenvorm zorgt namelijk voor voldoende werk- en opbergruimte. Tevens leent dit design zich uitstekend voor zowel kleine als grotere ruimtes. Hierdoor kan dit ontwerp in vrijwel elke woning geplaatst worden.

Indeling & Inrichting van de Hoekkeuken

Het praktische ontwerp zorgt voor voldoende werkruimte. Het blad is namelijk een stuk langer dan bij een rechte keuken. Vaak wordt de keukenapparatuur ook bij elkaar in de buurt geplaatst. Dit gaat voornamelijk om de kookplaat en de spoelbak. Doordat deze veelgebruikte elementen dicht bij elkaar staan is deze keukenvorm ook zeer efficiënt en functioneel.

Qua opbergruimte doet de L-Keuken het ook goed. Door de langere vorm is er een breed aanbod van onderkasten. Bovenkasten zijn vaak niet meer nodig, wat de keuken een rustige en strakke uitstraling geeft. Heeft u wel die extra ruimte nodig, maar wilt u de rustige uitstraling behouden? Dan kunt u bijvoorbeeld voor zwevende bovenkasten of een hoge apothekerkast kiezen.

Plaatsing van de Hoekkeuken

De hoekkeuken heeft de vorm van een L en wordt over het algemeen in de hoek van de ruimte geplaatst. Vooral in kleine- tot middelgrote ruimtes benut deze vorm alle beschikbare ruimte optimaal. Handig dus als de keuken vrij klein is. Of bijvoorbeeld als u een keuken zoekt voor in een studio of loft.

In hele grote ruimtes kan deze keukenvorm ook tegen een wand geplaatst worden in plaats van in de hoek. Zo krijgt de ruimte een speelsere uitstraling. Het losse deel kan bijvoorbeeld als bar functioneren. Deze opstelling is vergelijkbaar met een T-keuken of een deels vrijstaande U-Keuken.

Keukenstijlen

Deze keukenopstelling is voor elke keukenstijl geschikt. Zowel een rustieke, landelijke keuken als een strakke en moderne design keuken kunnen in de L keukenopstelling worden ontworpen.

L keukenopstelling L-keukenhoekkeukens

NIEUW! Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met de nieuwe nieuwsbrief van Keukenwarenhuis.nl! Ontvang elke maand de beste inspiratie, trends, keuken tips, recepten en meer, direct in je mailbox.

Dank voor het inschrijven! Klik op de bevestigingslink in je mail om je aanmelding te voltooien.

Pin It on Pinterest